LV

Applelixir ābolu sidra etiķi: receptes organisma labsajūtai

Itālu etiķu pionieris Carandini izstrādājis trīs antioksidantiem bagātas esences, kuras pievienot ēdieniem un dzērieniem, lai uzlabotu organisma labsajūtu un piešķirtu oriģinālu garšu.

Par pamatu ņemot nefiltrētu ābolu etiķi, kas bagātināts ar patīkamām garšām un vērtīgām uzturvielām, ir radītas īpašas maltītes un dzērienu piedevas veselības atbalstam. Nepieciešams pievienot vien pāris tējkarotes, lai dzēriens vai salātu mērce iegūtu unikālu garšu. Ābolu sidra etiķis zināms ar savu labvēlīgo ietekmi uz gremošanas sistēmas darbību, holesterīna un cukura līmeņa kontroli, kā arī tas veicina sāta sajūtu. Turklāt, ja tam piešķir patīkamas un atsvaidzinošas garšas ar antioksidantiem bagātiem superproduktiem, tad rezultāts ir īsts labsajūtas eliksīrs

Apkopojam smūtiju un ēdienu receptes, kuru garšas un sastāvu teicami papildina pāris karotes aromātiska Applelixir ābolu etiķa, kas bagātas ar uztura speciālistu atzītiem superproduktiem.

Kanēļa – citronu eliksīrs enerģijai

ūdens, 1 glāze
Applelixir ar kombuču, ingveru un kurkumu, 2 ēd. k.
svaigi spiesta citronu sula, 2 ēd. k.
kanēlis
medus, 1 tējk.

antioksidantu dzēriens

Ievietojiet šeikerī visas sastāvdaļas – ūdeni, Applelixir, citronu sulu, kanēli un medu – un kārtīgi sakrata. Pasniedz pārlejot glāzē, kas pildīta ar ledu un dekorē ar citrona miziņu.

Detox kokteilis ar kale, gurķi un ābolu

Romas salāti
kale / lapu kāposts
gurķis, 1 gab.
selerijas kāts, 1 gab.
ābols, 1 gab.
laima miziņa un citrona šķēle
Applelixir ābolu etiķis ar mača tēju, spirulīnu un piparmētru, 1 ēd. k.

detox smūtijs
Nomazgā un sagriež salātus, kāpostu, gurķi, seleriju un ābolu. Kārtīgi sablendē līdz maigai konsistencei. Lej masu glāzē caur sietu. Pievieno laima sulu un ēdamkaroti Applelixir etiķa. Labi samaisa un pasniedz ar citrona šķēli un laima miziņu.

Burkānu, ingvera un citronu toniks

neliels burkāns, 1 gab.
ingvera sakne, neliels gabals
Applelixir ar kombuču, ingveru un kurkumu, 1 ēd. k.
svaiga citronu sula
smalcināts ledus
tonika ūdens, 250 ml

ābolu etiķis antioksidantu

Liek blenderī visas sastāvdaļas, izņemot toniku, un sablendē līdz viendabīgai konsistencei. Lej glāzē, kas pildīta ar sasmalcinātu ledu un pārlej ar toniku, līdz glāze pilna. Samaisa un dekorē ar ingvera šķēli.

Mandeļu – biešu smūtijs

sarkanā biete, 1 gab.
sarkanās vīnogas, 10 gab.
spinātu lapas
mandeļu pasta, 2 ēd. k.
Applelixir ābolu etiķis ar acai ogām, aronijām un plūškoku, 2 ēd. k.
ūdens

biešu smūtijs

Bietes sagriež kumosa lieluma gabaliņos. Liek blenderī kopā ar vīnogām un spinātiem. Ja nepieciešams, pievieno nedaudz ūdens, un sablendē. Tad pievieno mandeļu pastu un 2 ēdamkarotes ābolu sidra etiķi ar plūškoku un viendabīgi sablendē.

Sarkano ogu ūdens infūzija

saldētas sarkanās ogas pēc izvēles, 1 glāze
gāzēts ūdens
ledus
Applelixir ābolu etiķis ar acai ogām, aronijām un plūškoku, 2 ēd. k.
apelsīns, 2 šķēles

detox kokteilis recepte

Sajauc saldētas sarkanās ogas kopā ar 2 ēdamkarotēm Applelixir ābolu etiķa. Lej glāzē un pievieno dzirkstošu minerālūdeni un ledu.
Pasniedz, dekorējot ar apelsīna šķēlītēm.

Plucinātas cūkgaļas burgers

cūkgaļa bez kauliem, aptuveni 1 kg
sāls un pipari
extra virgin olīveļļa, 2 ēdk. k
ķiploka daiviņa, 2 gab.
brūnais cukurs, 1 ēd. k.
Applelixir ar kombuču, ingveru un kurkumu, 1/2 glāze
kečups, 1/2 glāze
medus, 1/2 glāze
Dijon sinepes, 2 ēd. k.
Vorčesteras mērce, 1 tējk.
sīpolu granulas, 1/2 ēd.k.
kūpināta paprika, 1/2 ēd.k.

Kāpostu salātiem:
baltais kāposts, 1 neliela galviņa
redīsi, 4 gab.
burkāns, 1 gab.
majonēze un sāls
Applelixir ar kombuču, ingveru un kurkumu, 2 ēd. k.

recepte plucinātas cūkgaļas burgers

Sajauc pa 1/2 tējk. no katra – kūpinātu papriku, sīpolu pulveri, sāli, sakapātu ķiploku, piparus un brūno cukuru. Liek cūkgaļu
lielā traukā, vispirms aplejot ar augstākā labuma olīveļļu, Applelixir un sinepēm. Pēc tam iemaisa sajauktās garšvielas, pārklāj ar plēvi un liek ledusskapī 2-3 stundām. Ietin folijā un cep cepeškrāsnī 160 °C temperatūrā 2 stundas. Noņem foliju, nolej daļu liekā šķidruma. Atstājiet daļu šķidruma un cep bez folijas vēl vienu stundu. Tad izņem no krāsns un atkal pārklāj ar alumīnija foliju.  Atpūtina 30 minūtes. Nogriež ādu un  sasmalcina gaļu, izmantojot divas dakšiņas. Pārklāj plucināto gaļu ar mērci, kas sajaukta no cūkgaļas šķidruma, kečupa, medus, paprikas un Vorčesteras (Worcestershire) mērces.
Notīra un sagriež kāpostu, burkānus un redīsus salātiem. Iemaisa tajos majonēzi, sāli un Applelixir ābolu sidra etiķi. Samaisa līdz viendabīgai konsistencei. Kārto savā iemīļotākajā burgera maizē ar izvēlētajiem dārzeņiem vai sieru.

Grilēts lasis ar feta sieru, piparmētru un redīsiem

Laša marinādei:
Applelixir ābolu etiķis ar mača tēju, spirulīnu un piparmētru, 1 ēd. k.
sinepes, 2 ēd. k.
medus, 1 ēd. k.
extra virgin olīveļļa, 1 ēd. k.
laša steiks, 2 gab.

Salātiem:
salātu galviņa, 1 gab.
vārīta biete, 1 gab.
redīsi, 3 gab.
fetas siers, 50 g
svaigas piparmētru lapas

grilēts lasis ar feta sieru recepte

Liek bļodā visas marinādes sastāvdaļas un labi samaisa līdz tiek iegūta viendabīga krēmīga mērce. Ar to bagātīgi pārklāj laša steikus. Daļu marinādes atstāj, jo tā būs ideāla salātu mērce. Ļauj laša steikiem marinēties aptuveni 10 minūtes. Tad uzkarsē pannu un grilē lasi, līdz gatavs. Notīra un sagriež salātu sastāvdaļās, bieti un redīsus. Kārto salātus uz šķīvja līdzās laša steikam. Nobeigumā pārkaisa ar drupinātu vai sagrieztu fetas sieru un piparmētru lapām, kā arī pārlej salātiem laša marinādi.

Grilētu ķirbju un Briseles kāpostu salāti

Salāti:
100 g Briseles kāposti, 100 g
kubiņos (2 cm) sagriezts ķirbis, 100 g
sīpoli, 50 g
calrieksti
Extra virgin olīveļļa

Mērce:
Applelixir ābolu etiķis ar acai ogām, aronijām un plūškoku, 1 glāze
brūnais cukurs, 1 tējk.
ūdens, 1 ēd. k.
sāls un pipari, pēc garšas
apelsīna miza
kanēļa standziņa

ķirbju salāti recepte

Visas mērces sastāvdaļas liek katliņā. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un samazina liesmu. Ļauj ievilkties 15 minūtes un, kad mērce paliek blīvāka, noņem no plīts un ļauj tai atdzist. Liek salātu bļodā briseles kāpostu, ķirbi un sagriezstu sīpolu, apviļā olīveļļā un samaisa. Izklāj uz cepešpannas cepampapīru uz dārzeņus Cep 20 – 25 minūtes 180°C temperatūrā, kamēr tie sāk apbrūnēt. Pasniedz ar atdzesēto mērci un pārber drupinātus vai veselus valriekstus.

Jūs varētu interesēt arī: