Gaisīgie vaniļas maršmelovi

Vaniļa ir garšviela, kas piešķir jebkuram desertu izsmalcinātību, un viens no vienkāršākajiem saldumiem, kurā var spilgti izjust vaniļas klātbūtni, ir maršmelovi. Gemoss šef-konditore Diāna Ozoliņa dalās ar recepti gaisīgiem maršmeloviem, kuros var gan redzēt smalkos vaniļas punktiņus, gan izjust pasakaino aromātu. Vairāk par vaniļu un tās īpašībām lasi šajā rakstā.
Sastāvdaļas:
30 g želatīns
180 g ūdens želatīnam
190 g invertcukurs (1)
400 g cukurs
125 g invertcukurs (2)
125 g ūdens
3 g citronu sula
2 vaniļas pākstis
10 g vaniļas pasta SOSA
Pagatavošana:
- Izmērcē želatīnu aukstā ūdenī.
- Liek invertcukuru (1) miksera bļodā un puto.
- Katliņā samaisa invertcukuru (2), cukuru, ūdeni, vaniļas sēkliņas un vaniļas pastu un uzkarsē līdz 112 ºC.
- Tad liek šajā sīrupā izmērcēto želatīnu, samaisa.Lēnām pievieno sīrupu invertcukuram, kas putojas un turpina putot līdz masa atdzisusi līdz 45 ºC.
- Liek masu divos metāla rāmjos 21×21 cm (malas sasmērē ar vīnogu kauliņu eļļu), kas ir uzstādītas uz silikona paklājiņa.
- Izlīdzina ar metāla spatulu, virsmu pārkaisa ar kukurūzas cieti un pūdercukuru 1:1 (nelielu daudzumu) un atstāj uz 24 stundām istabas temperatūrā.
- Sagriež kubiciņos ar asi nazi, ja nepieciešams, apviļā vēl pūdercukurā un kukurūzas cietes masā.
Vaniļas maršmelovi jāuzglabā slēgtā, hermētiskā traukā – tikai tad tie saglabās savu gaisīgo tekstūru.