LV

Gaisīgie vaniļas maršmelovi


Vaniļa ir garšviela, kas piešķir jebkuram desertu izsmalcinātību, un viens no vienkāršākajiem saldumiem, kurā var spilgti izjust vaniļas klātbūtni, ir maršmelovi. Gemoss šef-konditore Diāna Ozoliņa dalās ar recepti gaisīgiem maršmeloviem, kuros var gan redzēt smalkos vaniļas punktiņus, gan izjust pasakaino aromātu. Vairāk par vaniļu un tās īpašībām lasi šajā rakstā.

Sastāvdaļas:
30 g želatīns
180 g ūdens želatīnam
190 g invertcukurs (1)
400 g cukurs
125 g invertcukurs (2)
125 g ūdens
3 g citronu sula
2 vaniļas pākstis
10 g vaniļas pasta SOSA

Pagatavošana:

  1. Izmērcē želatīnu aukstā ūdenī.
  2. Liek invertcukuru (1) miksera bļodā un puto.
  3. Katliņā samaisa invertcukuru (2), cukuru, ūdeni, vaniļas sēkliņas un vaniļas pastu un uzkarsē līdz 112 ºC.
  4. Tad liek šajā sīrupā izmērcēto želatīnu, samaisa.Lēnām pievieno sīrupu invertcukuram, kas putojas un turpina putot līdz masa atdzisusi līdz 45 ºC.
  5. Liek masu divos metāla rāmjos 21×21 cm (malas sasmērē ar vīnogu kauliņu eļļu), kas ir uzstādītas uz silikona paklājiņa.
  6. Izlīdzina ar metāla spatulu, virsmu pārkaisa ar kukurūzas cieti un pūdercukuru 1:1 (nelielu daudzumu) un atstāj uz 24 stundām istabas temperatūrā.
  7. Sagriež kubiciņos ar asi nazi, ja nepieciešams, apviļā vēl pūdercukurā un kukurūzas cietes masā.

Vaniļas maršmelovi jāuzglabā slēgtā, hermētiskā traukā – tikai tad tie saglabās savu gaisīgo tekstūru.


 

Jūs varētu interesēt arī: