LV

Garša ar paliekošu vērtību – konditorejas tendences 2019. gadā


Gluži tāpat kā modē un interjerā, arī konditorejā jauns gads nāk ar jaunām tendencēm, kas būs spilgtāk pamanāmas. Konditorejas tendences šajā gadā iezīmējas ar atmiņā paliekošām garšām, ko nevar aizmirst gluži kā bērnības gardāko maltīti.

Gemoss šef-konditore Diāna Ozoliņa atklāj, kādas tendences gaidāmas konditorejas jomā un ko no tā visa varam aizlienēt. Lai vai kādas būtu tendences, Diāna atgādina, ka pāri visam vienmēr ir garša un tekstūra, neatkarīgi no reģiona. Tieši garšai jābūt tai, kas neļauj aizmirst izbaudīto un paliktu atmiņā kā kaut kas īpašs.
Skaidrs, ka bieži mēs ēdam ar acīm, tāpēc arī vizuālajam noformējumam ir liela nozīme. Tā vien šķiet, ka viss jau ir redzēts un ar kaut ko vēl būs grūti pārsteigt, un tomēr katrs gads atnes kaut ko jaunu un vēl neredzētu. Kūkas šajā gadā vizuāli piesaistīs uzmanību ar ģeometriju, estētiku, smalkām detaļām un precizitāti. Askētisks, bet tanī pašā laikā grezns un smalks noformējums ņems virsroku. Aktuāli izmantot ar roku rakstītus uzrakstus, zīmējumus, savu aktualitāti nezaudēs arī zaļumi, zelta pieskāriens kūkām, boho stils – tas viss atklāsies kūku pasaulē.

Kur gan meklēt iedvesmu konditoriem? Diāna stāsta, ka īstā vieta noteikti būs dabā – flora un fauna iedvesmos radīt ko unikālu. Arī konditoreja iet līdzi laikam un atgriežas pie pamatvērtībām, kas meklējamas dabā. Medus šajā gadā noteikti iezīmēsies kā ļoti svarīga sastāvdaļa konditorejā, un ne tikai garšas, bet arī citu vērtīgo īpašību dēļ (medus ir lieliska dabiska alternatīva invertcukuram, saglabājot visas tās pašas īpašības). Šis gads iezīmēsies kā cieņas laiks pret produktiem, kas pieejami dabā, tāpat visa pamatā ir kvalitāte. Klasiskas vērtības neizzūd nekad, iezīmē Diāna, sakot, ka atšķiras vien izpildījums ar modernāku interpretāciju. Piemēram, šokolāde vienmēr būs paliekoša vērtība, bez tās konditoreja nespēj eksistēt. Šogad kulinārijā aktuāli pievērsties veselīgam uzturam, un arī konditoreja neatpaliks, jo arvien vairāk gaidāmi dažādi vegāniskie deserti un dažādi saldi jaunatklājumi ar garšaugu un garšvielu izmantošanu.

Šogad māksla ar konditorejas mākslu ies roku rokā. Profesionālajā konditorejā deserti līdzināsies mākslas darbiem, un tas ļauj konditoriem radoši paust savu mākslinieciskumu kūku radīšanā. Pieļaujams ir viss, arī sterilā apvienošana ar kaut ko brutālu.

Gemoss sortimentā atradīsi gan aktuālus dekorus kūkām un desertiem, gan krāsvielas, izejvielas dažādu dekoru veidošanai,augstas kvalitātes šokolādi, riekstus, žāvētus augļus, garšvielas un piederumus konditorejai.