
Vasara ir svaigu garšu, košu krāsu un pilnvērtīgu maltīšu sezona. Šis ir īstais laiks, lai izpētītu jaunus kulinārijas apvāršņus un izmantotu sastāvdaļas, kas sniedz jaunas tekstūras un papildus uzturvērtību ierastajiem ēdieniem. Viena no šādām kombinācijām ir graudaugu integrācija uzturā. Iekļaujot šīs daudzpusīgās un uzturvielām bagātās sastāvdaļas vasaras ēdienkartē, radi garšu līdzsvaru un vienlaikus uzlabo savu labsajūtu.
Kopā ar šefpavāri Inu Poliščenko esam izstrādājuši receptes tiem, kuri vēlas ievērot apzinātu dzīvesveidu, rūpēties par sava ķermeņa labsajūtu vai arī izmēģināt ko jaunu. Receptes ietver virkni sastāvdaļu, tostarp graudaugus, sēklas, riekstus un dārzeņus. Iedvesmojies un izmēģini kādu no vasarīgajām receptēm kopā ar Just Nature!
Dārzeņu plācenīši
200 g novārīta baltā kvinoja
Pipari pēc garšas
Sāls pēc garšas
Karijs pēc garšas
30 ml ūdens
Pagatavošana:
Kvinoju samaisa ar visām sausajām sastāvdaļām, pievieno ūdeni, visu samaisa un ļauj masai nedaudz uzbriest. Veido plācenīšu formu un cep uz pannas vidējā temperatūrā no abām pusēm līdz tie ir zeltaini brūni. Plācenīšus pasniedz ar svaigiem dārzeņiem pēc izvēles, salātu mērcēm, bez piedevu jogurtu vai kā piedevu pie gaļas vai zivs ēdieniem.
Griķu salāti
200 g novārīti griķi
30 g vītināti cherry tomātiņi
60 g 4 daļās sagriezti marinēti artišoki
30 g šķēlēs sagriezts un viegli iemarinēts (ar baltvīna etiķi, sāli un olīveļļu pēc garšas) svaigs kolrābis
30 g uz sausas pannas grauzdētas mandeļu šķēlītes
30 g pēc izvēles plānās šķēlītēs sagriezts vai rīvēts siers
Kaņepju sēklu eļļa pēc garšas
100 g grauzdētas kaņepes
200 ml vīnogu kauliņu eļļa
60 ml baltvīna etiķis
Sāls pēc garšas
15 g medus
Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas, izņemot griķus, kolrābi un sieru, sablendē. Griķus un kolrābi samaisa ar izveidoto masu un pievieno kaņepju eļļu. Visu liek traukā un pa virsu kārto sieru. Papildus var pievienot arī svaigas salātu lapas.
Kuskuss ar papriku, kariju, svaigiem spinātiem un tomātu pārslām
1 glāze kuskuss
2 glāzes ūdens
Karijs pēc garšas
Kūpināta paprika pēc garšas
Tomātu pārslas pēc garšas
Ķiploku pulveris pēc garšas
Kaltēti sīpoli pēc garšas
Sāls pēc garšas
Pipari pēc garšas
70 g svaiga paprika
70 g spināti
15 g ciedru rieksti
Pagatavošana:
Pagatavo dārzeņu buljonu – uzvāra ūdeni un pievieno garšvielas. Buljonu pievieno kuskusam, samaisa un uzbriedina. Papriku sagriež gabaliņos, pievieno uzbriedinātajam kuskusam un iemaisa spinātus. Kuskusam var pievienot arī sarkano sīpolu, kas bagātinās garšu. Pie pasniegšanas uzkaisa ciedru riekstus.
Līdzīgas receptes

Applelixir ābolu sidra etiķi: receptes organisma labsajūtai