LV

Graudaugu jaunpienācējs sorgo – recepte pavasarīgiem salātiem


Pateicoties graudaugu dažādībai, maltīšu pagatavošanai nav robežu, tāpēc Just Nature sortimentu papildinājis sorgo, kas ir jaunpienācējs starp citiem jau ierastiem graudaugiem. Pēc izskata sorgo graudi līdzinās pērļu kuskusam, prosai vai griķiem, taču šis graudaugs īpašs ar to, ka tas ir bezglutēna, paverot vēl plašākas izmantošanas iespējas.

Sorgo graudaugi, pateicoties irdenajai konsistencei, ir ļoti piemēroti dažādiem salātiem, dārzeņu pildīšanai un zupu garnēšanai, taču tikpat labi tie iederēsies dažādos sautējumos, risoto, plācenīšos un pat putrās. Pareizi pagatavots, sorgo jebkuru ēdienu veiksmīgi papildinās gan ar tekstūru, gan garšu un uzturvērtību. Sorgo unikāls ar to, ka ir pilngraudu produkts, tāpēc visas vērtīgās produkta barības vielas palikušas neskartas.

Just Nature sortimentā pieejamas baltais un sarkanais sorgo.

Recepte – sorgo ar dārzeņiem un plaučolu 

Sastāvdaļas vienai porcijai:

  • 140 g Just Nature sorgo
  • 30 g šalotes sīpoli
  • 70 g cukurzirņi
  • 70 g sparģeļi
  • 15 g olīveļļa
  • 20 g sviests
  • 2 g sāls
  • Plaučolai:
  • 1 gb ola
  • 10 g etiķis
  • q.s.ūdens
  1. Izmērcē sorgo aukstā ūdenī 4-8 stundas pirms vārīšanas.
  2. Vāra sorgo uz lēnas uguns līdz gatavībai. Sāli pieber pirms vārīšanas beigām. Nokāš un atdzesē.
    Sagriež un apcep olīveļļā šalotes sīpolus, tad cukurzirnīšus un sparģeļus.
  3. Pievieno sorgo, sviestu un apcep.
  4. Plaučolas pagatavošana. Uzvāra ūdeni, pievieno etiķi, samaisa ar karoti, izslēdz uguni, pārsist olu un uzmanīgi, lēnām ieslidina to ūdens virpulī. Atstāj olu ūdenī uz 4 minūtēm, tad uzmanīgi izņem ar putu karoti un liek uz sorgo ar dārzeņiem. Dekorē ar mikrozaļumiem.

Just Nature produkcija nopērkama Gemoss tirdzniecības vietās vai veicot pasūtījumu pie Gemoss tirdzniecības pārstāvjiem.