Visi jaunumi

Hans Ovando sāļā kūka ar pīli, foie gras un apelsīniem

2019. gada 31. Oktobris  

Hans Ovando zināms kā izcils konditors, taču pavasarī notikušajā seminārā meistars arī rādīja un mācīja no A līdz Z, kā pagatavot unikālu sāļo kūku ar pīli, foie gras un apelsīniem. Lielisks ēdiens rudens sezonai, svētkiem un dzīves baudīšanai!

Mīkla

420 g olas 200 g saldais krējums 35% 450 g milti 325 g sviests 4 g sāls q.s. melnie pipari 9 g cepamais pulveris 125 g Emmental siers 125 g iecukuroti apelsīnu kubiciņi Pagatavošana. Miksera bļodā ar uzgali "lāpstiņa" samaisa sviestu un olas līdz emulsijas tekstūrai. Izsijā un pievieno sausās sastāvdaļas. Tad pievieno saldo krējumu, samaisa un beigās iemaisa sieru un iecukurotus apelsīnu kubiciņus. Mīklu lej maizes formā un cep 165ºC.

Foie gras krēms

300 g Foie grass 60 g sviests 100 g putukrējums 35% 1 apelsīna miziņa q.s. sāls q.s. melnie pipari Pagatavošana. Samaisa foie gras ar sviestu termomiksā, pievieno apelsīnu miziņu, sāli un melnos piparus. Beigās iemaisa putukrējumu un liek krēmu konditorejas maisā. Krēmu pilda izceptajā mīklas klaipiņā, kur izgrebts caurums.

Pīles kājas confit

500 g pīles kāja 500 g pīles tauki q.s. sāls q.s. rozmarīns q.s. melnie pipari q.s. timiāns q.s. apelsīnu un citronu miziņa q.s. ķiploki Pagatavošana. Visas sastāvdaļas gatavo 12 stundas 60-70ºC.

Pīles un apelsīnu kuvertūra

400 g pīles augšstilba gabaliņi 150 g neitrālā glazūra 75 g apelsīnu sula 3 g balzāmetiķis q.s. sāls q.s. apelsīnu miziņa q.s. melnie pipari Pagatavošana. Uzvāra neitrālo glazūru, pievieno pārējās sastāvdaļas, samaisa ar pīli un pārlej virsū gatavai kūkai. Atdzesē. Dekorē ar rozmarīna lapām, apelsīna daiviņām un pārtikā izmantojamiem zelta gabaliņiem.
 

Pagatavošana


Līdzīgas receptes

 
 

Recepte: pavasarīgi spritz kokteiļi

 
 

Applelixir ābolu sidra etiķi: receptes organisma labsajūtai

 
 

Sāļās kūkas: receptes un ieteikumi

 
#recepte 

Veģetārs uzturs: receptes, inovācijas un tendences

Lai grauzdētu riekstu un saldenās vaniļas smarža uzbur svētku noskaņu katrās mājās, piedāvājam pagatavot gaisīgus mandeļu miltu cepumus.