LV

Hans Ovando sāļā kūka ar pīli, foie gras un apelsīniem


Hans Ovando zināms kā izcils konditors, taču pavasarī notikušajā seminārā meistars arī rādīja un mācīja no A līdz Z, kā pagatavot unikālu sāļo kūku ar pīli, foie gras un apelsīniem. Lielisks ēdiens rudens sezonai, svētkiem un dzīves baudīšanai!

Mīkla

420 g olas
200 g saldais krējums 35%
450 g milti
325 g sviests
4 g sāls
q.s. melnie pipari
9 g cepamais pulveris
125 g Emmental siers
125 g iecukuroti apelsīnu kubiciņi

Pagatavošana. Miksera bļodā ar uzgali “lāpstiņa” samaisa sviestu un olas līdz emulsijas tekstūrai. Izsijā un pievieno sausās sastāvdaļas. Tad pievieno saldo krējumu, samaisa un beigās iemaisa sieru un iecukurotus apelsīnu kubiciņus. Mīklu lej maizes formā un cep 165ºC.

Foie gras krēms

300 g Foie grass
60 g sviests
100 g putukrējums 35%
1 apelsīna miziņa
q.s. sāls
q.s. melnie pipari

Pagatavošana. Samaisa foie gras ar sviestu termomiksā, pievieno apelsīnu miziņu, sāli un melnos piparus. Beigās iemaisa putukrējumu un liek krēmu konditorejas maisā. Krēmu pilda izceptajā mīklas klaipiņā, kur izgrebts caurums.

Pīles kājas confit

500 g pīles kāja
500 g pīles tauki
q.s. sāls
q.s. rozmarīns
q.s. melnie pipari
q.s. timiāns
q.s. apelsīnu un citronu miziņa
q.s. ķiploki

Pagatavošana. Visas sastāvdaļas gatavo 12 stundas 60-70ºC.

Pīles un apelsīnu kuvertūra

400 g pīles augšstilba gabaliņi
150 g neitrālā glazūra
75 g apelsīnu sula
3 g balzāmetiķis
q.s. sāls
q.s. apelsīnu miziņa
q.s. melnie pipari

Pagatavošana. Uzvāra neitrālo glazūru, pievieno pārējās sastāvdaļas, samaisa ar pīli un pārlej virsū gatavai kūkai. Atdzesē.

Dekorē ar rozmarīna lapām, apelsīna daiviņām un pārtikā izmantojamiem zelta gabaliņiem.


 

Jūs varētu interesēt arī: