LV

Jaunas garšas karsto kokteiļu pasaulē


Rudens sezona liek ieviest kādas izmaiņas dzērienkartē, un tās noteikti nav tikai tējas, kafijas un sulas ar balzāmu. Lai iedvesmotu izcelties ar savu dzērienu piedāvājumu, Monin izstrādājis vairākas karsto kokteiļu receptes, kuras novērtēs gan alus, gan kakao, gan stiprāku alkoholisko dzērienu cienītāji.

Esam pieraduši dzērienu piedāvājumā redzēt dažādus tējas dzērienus ar piedevām, taču tie noteikti nav vienīgie risinājumi karsto dzērienu klāstā. Šajā rakstā iepazīsti karstos kokteiļus ar netradicionāliem garšu salikumiem, piemēram, kakao ar džinu, alus ar ābolu sulu u.c.

Padomi karsto dzērienu gatavošanā

Lai karstie dzērieni izdotos kvalitatīvi, svarīgi ievērot dažus noteikumus. Viens no tiem – pareiza karsēšana. Vai tas būtu dzēriens ar alu, rumu vai kādu citu alkoholu, nevajadzētu to pārkarsēt vairāk par 80 grādiem. Lai alkohols nezaudētu savas garšas īpašības un dzēriens nebūtu pārāk karsts, ieteicamā karsēšanas temperatūra ir līdz 60 grādiem, iesaka Monin zīmola vadītājs Latvijā, Jānis Viļumovs.

Dzērienus karsēt ieteicams ar kafijas aparāta stīmeri, jo tas piešķir arī gaisīgu putu tāpat kā pienam, un noteikti ir priekšrocība gan garšas, gan pasniegšanas veidā. Uz putas var uzbērt kādas garšvielas, piemēram, kanēli, uz tā arī labi noturēsies dekori, piemēram, anīss.

Vēl viena būtiska lieta karsto dzērienu gatavošanā – trauku izvēle. Lai klients varētu baudīt karsto dzērienu, neapplaucējot rokas, svarīgi izmantot bieza stikla glāzes vai speciālās glāzes vai krūzes ar dubultajām sienām. Pareizi piemeklēti trauki gan atvieglos dzēriena baudīšanu, gan ilgāk saglabās nepieciešamo dzēriena temperatūru.

Receptes karstajiem alkoholiskajiem dzērieniem

Paplašinot kokteiļu pasaules redzesloku, vēršam uzmanību tādiem alkoholiskajiem dzērieniem kā alus, džins un rums. Lai arī rumu ierasts izmantot, par alu un džinu karstajos dzērienos gan dzirdēts mazāk, tomēr velti. Alus ir lieliska alternatīva vīnam, jo nav tik liels alkohola daudzums un arī garšas ziņā tas paver ļoti plašas izmantošanas iespējas. Savukārt džins, kas šobrīd ir ļoti aktuāls dzēriens, izcili sader ar kakao un šokolādi, izbalansējot saldumu un piešķirot pavisam citas garšas nianses. Ruma izmantošana alkoholiskajos kokteiļos ir ierastāka prakse, taču šajās receptēs vēršam uzmanību uz jauniem garšu salikumiem, piemēram, ananāsu un dzērveņu sulu vai kakao un karameli.

Receptes visiem karstajiem alkoholiskajiem kokteiļiem vari iepazīt šeit – Karstie_kokteili.

Ja vēlies, lai Monin izstrādā individuālu dzērienkarti vai palīdz ieviest kādus īpašus kokteiļus, sazinies ar Monin zīmola vadītāju Latvijā – Jāni Viļumovu (monin@gemoss.lv).


 

Jūs varētu interesēt arī: