LV

Just Nature jaunā produktu līnija – milti veselīgām maltītēm


Milti ir viens no pamatproduktiem daudzās receptēs, tāpēc ir mājās katra virtuvē. Vēlamies paplašināt kulināro entuziastu redzesloku ar dažādām miltu alternatīvām. Milti var būt uzturvērtībām bagāti, vērtīgi, garšīgi un plaši pielietojami, tāpēc Just Nature sortimentu papildina citādi milti veselīgām maltītēm.

Ķirbju sēklu milti

Smalkos miltos samaltas ķirbju sēklas – vērtīgs produkts, ar ko daļēji vai pilnībā aizstāt ierastos kviešu miltus. Ķirbju sēklu milti satur daudz minerālvielu, olbaltumvielas un šķiedrvielas. Tiem raksturīga zaļa krāsa, tāpēc šo priekšrocību var izmantot konditorejā, iegūstot zaļu biskvītu. Milti izmantojami cepumu, biskvītu, mafinu, pankūku u.c. gardumu gatavošanā. Ja nevēlas izteiktu ķirbju sēklu garšu, tie jājauc kopā ar kādu citu miltu veidu. Bezglutēna produkts.

Kokosriekstu milti

Pulverī samalts kokosrieksta mīkstums veido zīdainus, maigus miltus, ko izmantot dažādos desertos. Tā kā milti satur daudz olbaltumvielu un šķiedrvielu, tas ir ieteicams produkts veselīga uztura piekritējiem, lai iegūtu sāta sajūtu ar pievienoto vērtību. Kokosriekstu miltus izmanto pankūku, maizes, cepumu, vafeļu, brauniju u.c. gardumu gatavošanā. Šiem miltiem ir salda garša, tāpēc receptē būtu jāmaina pievienotā cukura vai saldinātāja daudzums. Bezglutēna produkts.

Turku zirņu milti

Daudzu iecienītie turku zirņi nu savu vērtību pauž arī miltu veidā. Augstvērtīgo pākšaugu miltiem piemīt maiga riekstu garša, turklāt tie veiksmīgi pilda saistvielas funkciju, tāpēc var izmantot plācenīšu, pīrāgu, maizes, tortillu, cepumu, mīklas gatavošanai un dažādu ēdienu panēšanai.

Kukurūzas milti

Saulainas krāsas milti, kas slaveni ar plašo izmantojumu – sākot no panēšanas, beidzot ar maizes cepšanu, piešķirot dzeltenu krāsu. Vērtīgs A vitamīna, kālija un magnija avots, kas satur vērtīgās taukskābes. Ļoti laba alternatīva ikdienas maltītēm, piemēram, maizes cepšanai, tāpat tie piešķir patīkamu kraukšķīgumu panētiem produktiem. Neitrāla garša, tāpēc tos bieži izmanto konditorejā, piemēram, cepumu, pankūku cepšanā.

Linsēklu milti

Linsēklas savas uzturvērtības dēļ ieteicams iekļaut ikviena ēdienkartē, taču miltu veidolā to izdarīt vēl vieglāk. Šie milti piešķir zeltainu nokrāsu, turklāt tie var aizstāt olas kā saistvielu. Šie milti ļoti labi uzbriest, tāpēc maizes gatavošanai tie ir īpaši pateicīgi. Var pievienot kokteiļiem, mīklai, pankūkām, daļēji vai pilnībā aizstājot kviešu miltus. Interesanti, ka šie milti piešķir kakao garšu, tāpēc ļoti labi noderēs, piemēram, cepumu cepšanā.

Speltas milti

Speltas kviešu milti – barības vielām, vitamīniem, minerālvielām, šķiedrvielām bagāti milti, kas ļoti vērtīgi bagātina uzturu. Riekstainās garšas milti izmantojami ļoti plaši – aizstājot jebkurā receptē minētos kviešu miltus, sākot no saldiem, beidzot ar sāļiem ēdieniem. Jāņem vērā, ka speltas milti labi uzsūc mitrumu, tāpēc receptūrā ūdens vienmēr jāizmanto nedaudz mazāk un jāuzmanās ar pārmīcīšanu.

Rīsu milti

Universāls produkts gan konditorejas, gan dažādu ēdienu gatavošanā. Rīsu milti ir lielisks produkts proteīna, šķiedrvielu un olbaltumvielu uzņemšanai. Šiem miltiem piemīt izteikts gaisīgums, tāpēc tos bieži izmanto maizes izstrādājumu cepšanai. Rīsu miltus var izmantot arī ēdienu iebiezināšanai, konditorejā kviešu miltu vietā, piemēram, cepot biskvītus, cepumus, kēksiņus, maizi, pankūkas, u.c. Rīsu milti palīdz aizkavēt šķidruma izdalīšanos, tādēļ ir izcili piemēroti arī dažādu krēmu un saldo ēdienu pagatavošanai. Bezglutēna produkts.

Mandeļu milti

Mandeļu milti satur daudz olbaltumvielu, šķiedrvielu un vērtīgos vitamīnus. Lieliska alternatīva kviešu miltiem un tiem, kas vēlas produktiem piešķirt jaunas garšas nianses. Krēmīgās mandeles samaltā veidā izmantojamas biskvītu, cepumu, kēksu, maizes, smilšu cepšanā, arī pankūkām tā būs lieliska piedeva. Slavenie franču macarons tiek gatavoti no mandeļu miltiem. Kur vien nepieciešami milti, var izmantot mandeļu miltus, lai iegūtu patīkami riekstainu garšu un tekstūru. Bezglutēna produkts.

Šo miltu lietošana pirmajās reizēs prasīs pieredzi, jo receptūra varbūt neizdosies tik labi, aizstājot pilnībā kviešu miltus. Taču veiksmīgs rezultāts slēpjas eksperimentos un neatlaidībā. Atklāj jaunas garšas un iespējas maltīšu pagatavošanā ar Just Nature miltiem!


 

Jūs varētu interesēt arī: