LV

Klasika jaunā gaismā – trifeļu humuss


Trifeļu humuss ir izcila piedeva uzkodu platei, ko servēt ar grauzdiņiem, krekeriem, maizi, dārzeņiem, sieru u.c. gardumiem. Gatavots ar trifeļu garšvielu maisījumu, tas pārsteigs pat prasīgākās garšu kārpiņas. Sabatino piedāvā viegli pagatavojamu recepti trifeļu humusam.

Sastāvdaļas:

  • 1 ķiploka daiva
  • 2 tases konservētu turku zirņu
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 1/3 tases tahini jeb sezama pasta
  • 4 ēdamkarotes citronu sula
  • 2 ēdamkarotes ūdens vai šķidrums no turku zirņiem
  • 2 tējkarotes Sabatino trifeļu garšvielu maisījums + garnēšanai

Pagatavošana. Jaudīgā blenderī liek turku zirņus un visas sastāvdaļas, izņemot ūdeni, blendē krēmīgā masā. Pamazām lej klāt šķidrumu, lai masa paliek viendabīgāka. Ja nepieciešams, pievieno vēl šķidrumu un garšvielas. Trifeļu humuss uzglabājams ledusskapī nedēļu.

Pārliek humusu traukā, pārkaisa ar trifeļu garšvielu maisījumu un pasniedz ar krekeriem, dārzeņiem, čipsiem vai citām uzkodām.

Vairāk par Sabatino trifeļu produktiem, kas pieejami Gemoss sortimentā, uzzini šeit.


 

Jūs varētu interesēt arī: