LV

Klientu diena: kafijas un kokteiļu koncepti

GEMOSS ielūdz viesmīlības nozares ekspertus – bāru, kafejnīcu, restorānu un viesu namu pārstāvjus – apmeklēt kafijas, limonāžu un kokteiļu konceptiem veltītu klientu dienu.

Pasākuma mērķis ir sniegt viesmīlības nozares profesionāļiem praktiskas idejas kafejnīcu, restorānu un bāru dzērienu sortimenta dažādošanai. Dienas gaitā aicinām satikties un iepazīt jaunus dzērienu konceptus, kas iedvesmos bagātināt pastāvīgās un sezonālās dzērienkartes – kvalitatīvi bezalkoholiskie kokteiļi, oriģināli kafijas dzērieni, aperitīvi, diģestīvi, ledus kokteiļi un limonādes.

GEMOSS klientu diena “Kafijas un kokteiļu koncepti” notiks otrdien, 17. maijā no plkst. 11.00 līdz18.00

Klientu diena notiks kā lokāciju spēle

Lai pilnvērtīgi izbaudītu tikšanos klātienē, kafejnīcu, bāru, restorānu un viesu namu pārstāvji ir aicināti apmeklēt sešas tematiskās pieturvietas GEMOSS teritorijā, kur katrā dalīsimies ar zināšanām un iedvesmosim ar oriģinālām garšu kombinācijām.

Katrā no sešām pieturām viesi tiks aicināti degustēt kafijas dzērienus, kokteiļus un limonādes vai uzzināt par dzērienu pagatavošanas tehnoloģiju un izejvielām. Katras apmeklējuma punktā viesis saņems pieturas uzlīmi. Sakrājot dzērienu konceptu lokāciju kartē sešas uzlīmes, ikviens uzņēmuma pārstāvis ir aicināts piedalīties izlozē.

Dienas beigās izlozēsim Franklin & Sons limonādes un tonikus, MONIN sīrupus un biezeņus, Lyre’s bezalkoholiskos dzērienus un Paragon kordiālus, kā arī GEMOSS dāvanu karti 100 eiro vērtībā.

Dzērienu konceptu pieturas GEMOSS teritorijā

LYRE’S BEZALKOHOLISKIE KOKTEIĻI (1)
GEMOSS pagalmā, pie Lyre’s tuk-tuk, bārmenis Andris Reizenbergs demonstrēs spritz kokteiļu receptes ar Lyre’s, MONIN un Franklin&Sons. Pārliecinošas garšas, kas radītas kvalitatīvam bezalkoholisko kokteiļu piedāvājumam.

RECEPTES

Rabarberu spritz:
Lyre’s London Dry Spirit 50 ml
MONIN Dzērveņu sīrups 5 ml
Franklin & Sons Rabarberu limonāde 200 ml
Ledus

Citronu spritz:
Lyre’s London Dry Spirit 50 ml
MONIN Mango sīrups 20 ml
Franklin & Sons Sicīliešu citronu toniks 200 ml
Ledus

KAFIJAS DZĒRIENI UN BRŪVRĪKI (2)
GEMOSS Kafijas studijā tās vadītājs Kārlis Lībeks atklās dažādas kafijas gatavošanas metodes, demonstrējot brūvrīkus un piedāvās degustēt ar tiem gatavotos kafijas dzērienus.

Virgin Irish Coffee:
Americano kafija
MONIN Īru kafijas sīrups 10 ml
MONIN Muscovado sīrups 10 ml
putukrējums
Kakao

Coffee Lemonade:
espresso
MONIN Upeņu sīrups 20 ml
toniks 125 ml
ogas
ledus

Raf Coffee:
espresso
MONION Aveņu sīrups 10 ml
piens 100 ml
saldais krējums 100 ml
Sublimētu aveņu pulveris

Ice Latte:
espresso
MONIN grauzdētu lazdu riekstu sīrups 20 ml
piens 170 ml
ogas
ledus

Salted caramel latte:
espresso
piens 170 ml
Monin Sāļās karameles sīrups 20 ml
Monin L’Artiste karameļu mērce

APERITĪVI UN DIĢESTĪVI AR PARAGON (3)
GEMOSS Kafijas studijas otrajā stāvā – kokteiļu studijā – bārmenis Jānis Viļumovs iepazīstinās ar harmoniskas garšas kokteiļu receptēm, kas radīti ar PARAGON botānikas augu kordiāliem. Iedvesmojies signature kokteiļu radīšanai.

RECEPTES

GinLet:
džins 50 ml
PARAGON Timur Berry kordiāls 15 ml
greipfrūtu miza

Amaretto Sour:
PARAGON Rue Berry kodiāls 20 ml
Foammee kokteiļu putas
kokteiļu ķirši
apelsīnu miza
Amaretto liķieris 60 ml
citronu sula

Upeņu aukstā tēja:
Kumelīšu tēja 200 ml
PARAGON Rue Berry kordiāls 15 ml
MONIN Upeņu sīrups 10 ml

ANDRITO KAFIJAS GRAUZDĒTAVA (4)
Kafijas speciālists Rinalds Embrass ļaus klientiem ielūkoties Andrito kafijas grauzdēšanas darba ikdienā – kā tas notiek tepat, Latvijā, Mūkusalas ielā – un īsi pastāstīs par metdēm, kas zaļas kafijas pupiņas pārvērš aromātiskā kafijā.

MONIN LIMONĀDES, LEDUS TĒJAS UN COLD BREW (5)
GEMOSS Semināru zālē (2. stāvā, virs Andrito Kafijas grauzdētavas), MONIN dzērienu eksperts Inguss Reizenbergs piedāvās nobaudīt ērti pagatavojamas limonādes, ledus tējas un Cold Brew ar MONIN produktiem. Šefpavāre Ina Poliščenko cienās ar elegantām uzkodām, kas pilnas ar dabas enerģiju.

RECEPTES
Limonādes:
Citronu limonādes MIX Cloudy un Passion fruit biezenis 30 ml
gāzēts ūdens 250 ml
ledus

Baltās tējas limonāde:
Monin Spiced Red Berries sīrups 20 ml
Citornu aukstās tējas sīrups 30 ml
negāzēts ūdens 250 m
ledus

Sāļās karameles Cold Brew:
Cold Brew kafijas koncentrāts 30 ml
Sāļās karameles sīrups10 ml
piens 250 ml
ledus

Inas Poliščenko uzkodas:
Turku zirņu humoss ar kurkumu

Saulē kaltētu tomātu un tunča krēms ar drupinātiem lazdu riekstiem un KRIPU kaņepju kraukšķiem

Bezglutēna sēklu maize (Cake& Bake maisījums sēklu maizei ar ceļtekas sēklu sēnalu pulveri) ar sīpolu konfitu un karamelizētu kamabēra sieru

Čia sēklu pudiņš ar mango biezeni un grauzdētām mandelēm

 

LEDUS DZĒRIENI (6)
GEMOSS Tehnikas nodaļas vadītājs Mikus Ābele zina atbildes uz visiem jautājumiem par profesionālajām virtuves iekārtām, taču klientu dienas ietvaros viņš sagaidīs viesus ar īpašām ledus limonādēm – slushie (UGOLINI  auksto dzērienu aparāts) – un frappe dzērieniem (VITAMIX blenderi). Klientiem būsi espēja arī veldzēt slāpes ar AGA gāzētā ūdens iekārtās gatavotu aromatizēto ūdeni.

RECEPTES
Zemeņu slushie
MONIN Zemeņu sīrups 60 ml
MONIN Grenadīna sīrups 10 ml
Ugolini iekārtā smalcināts ledus 400 ml

Marakujas slushie
Marakujas biezenis 70 ml
Ugolini iekārtā smalcināts ledus 400 ml

Red Berrie frappe
MONIN Meža ogu biezenis 30 ml
Vaniļas Frappe 1 kausiņš
piens 150 ml
ledus

GEMOSS ANDELE (7, 8)
GEMOSS Andele jau kļuvusi par tradīciju, kuru gaida daudzi mūsu klienti. 17. maijā tā notiek divās lokācijās – GEMOSS nomas telpās (nomas trauku izpārdošana), un GEMOSS veikalā tiks izvietoti īpašie piedāvājumi glāžu un trauku sortimentā.

Ticam, ka plašais GEMOSS iekārtu un izejvielu sortiments, kā arī GEMOSS kolēģu zināšanas recepšu izstrādē, var palīdzēt radīt pievienoto vērtību jūsu sezonālajām un pastāvīgajām dzērienkartēm.

Priecāsimies satikt mūsu klientus – kokteiļu un kafijas dzērienu profesionāļus – 17. maijā, Mūkusalas ielā 73 no plkst. 11.00 līdz18.00.

Jūs varētu interesēt arī: