LV

Mācīties, lai nodotu zināšanas tālāk – saruna ar Alexandre Bourdeaux


Konditoreja viennozīmīgi ir viena no tām jomām, kur var mācīties katru dienu, un to sludina arī šef-konditors, konsultants, tehnologs un starptautiska līmeņa recepšu radītājs Alexandre Bourdeaux, kurš viesojās Gemoss seminārā no 24. līdz 26. septembrim.

Alexandre savu talantu pierādījis neskaitāmos konkursos un prestižās darba vietās, taču savas prasmes un iegūtās zināšanas meistars netur pūrā, bet gan ar lielāko prieku nodod arī citiem. Pirms tiekamies ar konditorejas lielmeistaru klātienē, neliela saruna ar Alexandre par konditoreju.

Kā tu izproti konditoreju?
Konditoreja manā izpratnē ir radošums, precizitāte un veids, kā radīt labsajūtu.

Kāda ir tava filozofija, strādājot konditorejā?
Man ir ļoti svarīgi saprast, ko es daru un kāpēc apvienoju konkrētas sastāvdaļas. Ja es pārzinu labākās sastāvdaļu saderības, arī rezultāts būs nevainojams.

Kādas tendences šajā gadā gaidāmas konditorejā?
Laikā, kad cilvēki atgriežas pie visa dabiskā un tīrā, arī konditorejā tas izpaudīsies. Mākslīgās krāsvielas tiek un vēl vairāk tiks aizvietotas ar dabiskām. Arī dažādu mākslīgo produktu izmantošanu aizvietos dabiskas izejvielas. Arī es iesaku strādāt ar tīriem produktiem!

Kāds ir tavs skatījums uz veselīgajiem desertiem, kuru gatavošanā netiek izmantots cukurs?
Es uzskatu, ka deserts ir īsts baudījums, tāpēc labāk to ēst īstu desertu, bez izmantotām alternatīvām, bet reti, un biežāk nodarboties ar sportu.

Kā tu raksturo savu konditorejas stilu?
Vienkāršs, garšīgs un noteikti atkārtojams.

Intervijas noslēgumā Alexandre iedrošina Latvijas konditorus pārņemt viņa receptes vai idejas, kas tiks atrādītas seminārā, bet papildinot ar Latvijas garšām. ‘’Un atcerieties – vispirms jādomā par garšu, nevis to, kā rezultāts izskatīsies Instagram!’’