LV

Mainīgie dzērieni – Monin kafijas sīrupi garšu dažādībai


Kafijas cienītāji pavisam jaunus garšu apvāršņus var panākt ar Monin sīrupiem. Tie pilnībā izmaina ierasto garšu un paplašina redzesloku. Un nemaz nav tā, ka kafijai piestāv vien karamele, šokolāde un rieksti. Ir virkne dažādu sīrupu, kas ierasto kafijas baudīšanu pārvērš pilnvērtīgā garšu ceļojumā. Monin kafijas sīrupi un dažādās gardēžu mērces ierastos karstos un aukstos dzērienus pasniegs jaunā veidolā.

No klasikas līdz eksotikai

Visai ierasti šķiet papildināt kafiju ar vaniļas, karameļu, lazdu riekstu vai šokolādes sīrupu, taču, ja gribas izkāpt no ierastās komforta zonas, noteikti jāizmēģina jaunas garšas. Kafijas sīrupi un mērces ir tik plašā piedāvājumā, ka katru dienu varētu dzert citu kafijas dzērienu.

Saldāku garšu piekritēji atzinīgi novērtēs baltās šokolādes, kokosriekstu, ābolu pīrāga, kanēļa, tiramisu, braunija, virtuļu, popkorna, sāļās karameles un citu pilnīgu garšu sīrupus. Izteiktākai kafijas garšai var pievienot kafijas sīrupu, kas jo īpaši derēs aukstajiem kafijas dzērieniem. Reti kurš iedomātos kastaņu sīrupu pieliet kafijas dzērienam, taču garšu salikums ir neaizmirstams un noteikti atkārtošanas vērts.

Viena no neparastajām garšām noteikti ir saldēto piparmētru sīrups. Espresso vai melna kafija ar nelielu piedevu piparmētru sīrupa padarīs kafijas baudīšanu īpaši uzmundrinošu. Atsvaidzinošu garšu cienītāji var izmēģināt mojito sīrupu. Tas gan karstajiem, gan aukstajiem kafijas dzērieniem piešķirs pavisam citādāku garšu. Itālijas noskaņu var iegūt, kafijas dzērienu papildinot ar pistāciju sīrupu. Kafijas dzērienu pasaulē savu vietu stabili ieņēmis arī plūškoka sīrups, kas mūsu garšu kārpiņām jau ir labi pazīstams un iederas gan karstos, gan aukstos kafijas dzērienos.
Maldīgi domāt, ka augļainu garšu sīrupiem nav vietas kafijas dzērienos. It īpaši cold brew gatavošanā tie iederas, piemēram, ar ķiršu, gurķu, bazilika, persiku un aveņu sīrupu. Auksto kafiju gatavošanā var īpaši izpausties ar sīrupu pievienošanu – vasaras sezonā jebkurš ogu, augļu sīrups salikumā ar espresso, ledu un pienu atspirdzinās un pārsteigs garšu kārpiņas. Skābo ogu un augļu sīrupus var izmantot jebkuros aukstajos kokteiļos, taču siltajos tos jālej glāzē lēni, lai ar karsto pienu tas nesaietu ziedos.

Monin mērces kafijas dzērienos

Interesanta piedeva kafijas dzērieniem ir Monin saldās mērces. Arī tās var saputot ar pienu vai arī pārliet virs piena putām, pasniedzot dzērienu un radot pavisam jaunas garšas. Gaisīgās piena putas ar šokolādes vai karameļu deserta mērci būs īsts baudījums kārumniekiem. Mērces konsistence ir pateicīga, lai putās veidotu zīmējumus, taču tikpat labi var mērci jau samaisīt ar saputotu pienu un garšu pasniegt tādā veidā.
Gada karstajā sezonā priekšroka tiek dota aukstajiem dzērieniem, tāpēc dažādi sīrupi, mērces un biezeņi palīdz izpausties radošāk. Īpaši aktuāli šogad kļūs dažādi dzirkstošie kafijas dzērieni, kuru pamatā ir espresso, kāds gāzēts dzēriens, piemēram, toniks, ūdens vai saldāka limonāde, un sīrups. No eksotikas līdz klasiskai – dzirkstošo kafijas dzērienu klāsts ar Monin ir nebeidzams.

Monin oficiālais pārstāvis Latvijā, kompānija Gemoss, Mūkusalas iela 73. www.gemoss.lv