LV

Mainīgā kafija – Monin sīrupi un mērces garšu dažādībai


Kafijas cienītāji pavisam jaunus garšu apvāršņus var panākt ar Monin sīrupiem – tie pilnībā izmaina ierasto garšu un paplašina redzesloku jaunos līmeņos. Un nemaz nav tā, ka kafijai piestāv vien karamele, šokolāde un rieksti, ir virkne dažādu sīrupu, kas ierasto kafijas baudīšanu pārvērtīs pilnvērtīgā garšu ceļojumā. Arī Monin dažādās gardēžu mērces var izmantot karsto dzērienu gatavošanā, pārvēršot dzērienu jau kā desertu un padarot tā baudīšanu vēl īpašāku.

No klasikas līdz eksotikai

Visai ierasti šķiet papildināt kafiju ar vaniļas, karameļu, lazdu riekstu vai šokolādes sīrupu, taču, ja gribas izkāpt no ierastās komforta zonas, noteikti jāizmēģina jaunas garšas. Sīrupu un mērču piedāvājums ir tik plašs, ka katru dienu varētu dzert jaunu kafijas dzērienu.

Saldāku garšu piekritēji atzinīgi novērtēs baltās šokolādes, kokosriekstu, ābolu pīrāga, kanēļa, tiramisu, braunija, virtuļu, popkorna, sāļās karameles un citu pilnīgu garšu sīrupus. Izteiktākai kafijas garšai var pievienot espresso sīrupu, kas jo īpaši derēs aukstajiem kafijas sīrupiem. Reti kurš iedomātos kastaņu sīrupu pieliet kafijas dzērienam, taču kas to pamēģinājis, zinās teikt, ka garšu salikums ir neaizmirstams un noteikti atkārtošanas vērts. Viena no izmēģināšanas vērtajām garšām noteikti ir saldēto piparmētru sīrups – espresso vai melna kafija ar nelielu piedevu piparmētru sīrupa padarīs kafijas baudīšanu īpaši uzmundrinošu. Atsvaidzinošu garšu cienītāji var izmēģināt mohito sīrupu – tas gan karstajiem, gan aukstajiem kafijas dzērieniem piešķirs pavisam citādāku garšu. Itālijas noskaņu var iegūt, auksto kafijas dzērienu papildinot ar pistāciju sīrupu. Kafijas dzērienu pasaulē savu vietu stabili ieņēmis arī plūškoka sīrups, kas mūsu garšu kārpiņām jau ir labi pazīstams un iederas gan karstos, gan aukstos kafijas dzērienos.

Maldīgi domāt, ka augļainu garšu sīrupiem nav vietas kafijas dzērienos – it īpaši cold brew gatavošanā tie iederas, sākot no skābo ķiršu, gurķu, bazilika, beidzot ar persiku, mandarīnu un aveņu sīrupiem. Auksto kafiju gatavošanā var īpaši izpausties ar sīrupu pievienošanu – vasaras sezonā jebkurš ogu, augļu sīrups salikumā ar espresso, ledu un pienu atspirdzinās un pārsteigs garšu kārpiņas. Skābo ogu un augļu sīrupus var izmantot jebkuros aukstajos kokteiļos, taču siltajos tos jālej glāzē lēni, lai ar karsto pienu tas nesaietu ziedos.

Monin mērces kafijas dzērienos

Interesanta piedeva kafijas dzēriniem ir Monin mērces – arī tās var saputot ar pienu vai arī pārliet virs piena putām, pasniedzot dzērienu, un radot pavisam jaunas garšas. Gaisīgās piena putas ar šokolādes vai karameļu deserta mērci būs īsts baudījums kārumniekiem. Mērces konsistence ir ļoti pateicīga, lai putās veidotu zīmējumus, taču tikpat labi var mērci jau samaisīt ar saputotu pienu un garšu pasniegt tādā veidā.

Gada karstajā sezonā priekšroka tiek dota aukstajiem dzērieniem, tāpēc dažādi sīrupi, mērces un biezeņi palīdz nekļūt garlaicīgiem dzērienu piedāvājumā. Īpaši aktuāli šogad kļūs dažādi dzirkstošie kafijas dzērieni, kuru pamatā ir espresso, kāds gāzēts dzēriens, piemēram, toniks, ūdens vai saldāka limonāde un sīrups garšu dažādībai. No eksotikas līdz klasiskai – dzirkstošo kafijas dzērienu klāsts ar Monin ir nebeidzams, tāpat kā ar kafijas dzērieniem.


Monin oficiālais pārstāvis Latvijā, kompānija Gemoss, Mūkusalas iela 73. www.gemoss.lv

Jūs varētu interesēt arī: