LV

Maizes cepšana mājās – sastāvdaļas un recepte


Tagad, kad ir vairāk laika, ko pavadīt mājās, rodas vēlme arī gatavot ēdienus, kam varbūt līdz šim neatlika laiks vai pietrūka iedvesmas. Taču šobrīd maizes cepšana mājās kļuvusi par kulta lietu, tāpēc esam apkopojuši Gemoss sortimentā pieejamos produktus ērtai pirkumu noformēšanai mūsu e-veikalā. Mēs atbalstām maizes cepšanu mājās, tāpēc dalāmies arī ar uzņēmuma vadītājas Ievas Treijas iecienītākās maizes jeb nemaizes recepti.

Maizes receptes ir daudz un dažādas – ar raugu un bez tā, ar ieraugu un bez, ar miltiem, sēklām, riekstiem, un citām gardām piedevām. Izvēles iespēju ir bezgalīgi daudz, tāpēc ir vērts izmēģināt dažādas receptes, lai atrastu tās labākās un katra garšas gaumei piemērotākās.

Produkti maizes cepšanai mājās

Maize, kas gatavota ar rauga palīdzību, var izvēlēties profesionālus produktus kvalitatīvam rezultātam. Piemēram, šis sausais raugs būs piemērots arī dažādu konditorejas gardumu pagatavošanai. Ja vēlies izmēģināt itāļu tipa maizi ar kraukšķīgu garoziņu, izmanto šo Durum ierauga bāzi, pavisam neierastākas maizes iegūšanai. Starp citu, šo ierauga bāzi jau iecienījuši maizes cepšanas entuziasti.

Maizes mīklas gatavošanai ļoti noderīgs būs konditorejas skrāpis, ar kuru ērti izcelt mīklu no bļodas, savākt mīklas paliekas no virsmas un sadalīt mīklu. It kā šķietami sīkums, tomēr šāds palīgrīks ļoti atvieglo darbu virtuvē, un noderēs ne tikai maizes cepšanā.

Perfekta izmēra kukulīti var izcept formās, un arī šajā jomā izvēles iespējas ir plašas, sākot no metāla, beidzot ar vienreizlietojamām papīra un silikona formām. Papīra forma ir jo īpaši piemērota, ja izcepto klaipiņu vēlies pasniegt kā ciema kukuli.

Arī miltus vari iegādāties, esot Gemoss vai iepērkoties e-veikalā. Maizi var papildināt ar dažādām piedevām, piemēram, ķirbju sēklām, sezama sēklām, ķimenēm, riekstiem un citiem labumiem. Ielūkojies Zelta Rieksts plašajā sortimentā. Ja vēlies izmēģināt spējas fokačas cepšanā, šeit neiztikt bez kvalitatīvas olīveļļas un sāls, tāpēc iesakām godalgoto BIO Duernas olīveļļu un Fossil River sāls pārslas. Ielūkojies arī konservētu produktu klāstā – tur atradīsi kaperus, olīvas, saulē kaltētus tomātus, čili u.c. labumus maizes papildināšanai. Savukārt maizes pasniegšanai noderēs izsmalcinātās pastētes un pesto.

Kad maize izcepta, svarīgi to arī pienācīgi uzglabāt, tāpēc, ja neesi atradis savu ideālo maizes kasti, ielūkojies mūsu piedāvājumā. Koka, metāla, krāsainas un neuzkrītošas – maizes kastes var būt arī kā interjera aksesuārs.

Ievas Treijas nemaize jeb maize bez miltiem

Sastāvdaļas:

100 g ķirbju sēklas
100 g saulespuķu sēklas
100 g sezama sēklas
100 g valrieksti smalcināti
100 g Indijas rieksti, lazdu rieksti vai mandeles
50 g saulē kaltēti tomāti
30 g klijas
50 g auzu pārslas
50 g čia sēklas
3 olas
Himalaju sāls pēc garšas
6 ēdamkarotes eļļas (var pievienot dažādas eļļas)

Maizes cepšana:

Visas sausās sastāvdaļas liek bļodā, samaisa. Pievieno olas, eļļu un samaisa.

Ietauko formu, kurā ceps maizi. Masu viegli izlīdzina formā un liek cepeškrāsnī. Tikai tad uzstāda 175-180 grādu karstu temperatūru un cep 35-40 minūtes.

Visu nepieciešamo maizes pagatavošanai un pasniegšanai vari iegādāties Gemoss tirdzniecības vietās un e-veikalā.


 

Jūs varētu interesēt arī: