LV

Meistarklase “Cupcakes: no izejvielām līdz dekorēšanai”

Cupcake kēksu vēsture meklējama 18. gadsimta Amerikā. Savu nosaukumu kēksi guvuši, pateicoties nelielām tasītēm, kurās tie cepti (tulk. no angļu val., cup – krūze). To vēsture nav viennozīmīga, un lielākā daļa recepšu radītas mājsaimniecībās, nodotas un mainītas nākamajās paaudzēs. Šodien visā pasaulē populārās kūciņas atzītas par konditorejas klasiku un, lai gan daudzveidīgi gatavotas, tomēr ietver tradīciju kopumu, kuru vērts ievērot katram konditoram.

GEMOSS šefpavāre Ina Poliščenko 2022. gada 14. jūlijā aicina konditorus uz gatavošanas meistarklasi, kurā, apgūstot prakstiskas iemaņas un vērtīgus padomus, soli pa solim tiks pagatavoti trīs dažādi cupcakes veidi:

  • vaniļas cupcake ar aveņu pildījumu;
  • šokolādes cupcake ar sāļo karameli;
  • citrusa cupcake ar mango pildījumu.

PROGRAMMA

  • Kāda atšķirība starp cupcake, muffin un cita tipa mini-kēksiem;
  • Inventārs: metāla un papīra formas, putotāji, konditorejas maisiņi, uzgaļi u.c.;
  • Gatavošana – izejvielu izvēle, mīklas sagatavošana, krēmi, pildīšana, cepšana;
  • Padomi dekorēšanā: kaltēti ziedi, sublimēti augļi, cukura dekori, krēmi;
  • Pasniegšana un pārvadāšana;
  • Degustācija.

Meistarklase “Cupcakes: no izejvielām līdz dekorēšanai” notiks ceturtdien, 2022. gada 14. jūlijā plkst.12.00 GEMOSS Semināru zālē, Mūkusalas 73, Rīgā. 

Lai pieteiktos meistarklasei, aicinām aizpildīt anketu tiešsaistē.
Jautājumiem: luize.krumina@gemoss.lv 
Meistarklases dalības maksa: 35 eiro
Meistarklases ilgums: 2-3 stundas