LV

Meistarklase “Maizes daudzveidība: izejvielas, formas, tekstūras un garšas”

Aktualizējot maizes tēmu kulinārijā, aicinām uz meistarklasi “Maizes daudzveidība: izejvielas, formas, tekstūras un garšas“, lai runātu gan par izejvielām, kas ļauj šo tradicionālo ēdienu padarīt oriģinālu un piemērotu dažādām diētām, gan par maiznieka prasmēm un inventāru, kas klasisku maizes kukulīti var padarīt īpašu.

Meistarklasē šefpavāre Ina Poliščenko koncentrēti sniegs zināšanas un prasmes sešu dažādu maižu pagatavošanai, kā arī iedvesmos eksperimentiem – individuāla maiznieka rokraksta attīstīšanai.

Ina, daudzus gadus strādājot restorānu vidē, ātri secinājusi, ka kvalitatīva maize ir liela šefpavāra atbildība – tā ir restorāna vizītkarte, kas ievada klientus gaidāmajā garšu piedzīvojumā. Strādājot GEMOSS, Ina ir padziļināti iepazinusi izejvielu bagātību un to uzvedību dažādu mīklu gatavošanā un cepšanā. Ina ir izkopusi cepšanas tehnikas, kuras gatava prezentēt meistarklases viesiem, piedāvājot gan mājām, gan viesmīlības nozarei piemērotas koncepcijas.

Meistarklase notiks kā dažādu maižu mīklu gatavošanas demonstrējums. Šefpavāre labprāt sniegs padomus, alternatīvas metodes un citu saistošo informāciju par katra maizes veida cepšanas niansēm un variācijām. Meistarklases dalībniekiem tiks izsniegtas visu pagatavoto maižu receptes.

PROGRAMMA

-sēklu maize bez miltiem (ar olu un vegāniskā versija)
-baltmaize
-bezglutēna maize
-rudzu maize
-itāļu tradicionālā fokača (focaccia)
-maizes cepšanas formas
-mīklas sastāvdaļu izvēle veselīguma aspektā
-rieksti, sēklas un augļi maizes bagātināšanai
-degustācija

Meistarklase “MAIZES DAUDZVEIDĪBA: izejvielas, formas, tekstūras un garšas” notiks ceturtdien,13. oktobrī plkst. 12.00 GEMOSS Semināru zālē, Mūkusalas ielā 73. Lai rezervētu vietu, aicinām aizpildīt pieteikuma anketu.
Meistarklases ilgums: ~ 3,5 stundas
Dalības maksa: 30 eiro
Jautājumiem: [email protected]