LV

Meistarklase “Mūsdienīgi deserti: izejvielas un gatavošanas tehnikas”

Aicinām konditorejas ekspertus uz klātienes meistarklasi “Mūsdienīgi deserti: izejvielas un gatavošanas tehnikas”, kas notiks 10. maijā plkst. 12.00 GEMOSS Semināru zālē Mūkusalas ielā 73. Semināra laikā tiks soli pa solim pagatavos musa deserts – no izejvielu apstrādes līdz perfektam gala produktam.

Meistarklases vadītāja Diāna Ozoliņa ir ar izsmalcinātu, mūsdienīgu un precīzu konditora rokrakstu. Diānas delikātos desertus – perfektās kompozīcijas un sabalansētās garšas – šodien var baudīt restorānā NOMAD un MĪKLA Bakery.

Meistarklases laikā Diāna piedāvā apmācīt interesentus musa deserta “Zemeņu plombīrs” pagatavošanā, pievēršot uzmanību katras receptes sastāvdaļas atsevišķai gatavošanas tehnikai un teorētiski saistošai informācijai:

  • mandeļu – laima biskvīts
  • zemeņu kraukšķīga kārta
  • zemeņu pildījums ar baziliku un balzāmetiķi
  • zemeņu muss
  • zemeņu neitrālā glazūra
  • putots baltās šokolādes un vaniļas ganašs
  • dekors: šokolādes zīmogs, zemenes un pārtikas zelts

Teorija:

  • Augļu un ogu pusfabrikāti. Kā pagatavot augļu un ogu biezeņus pašiem?
  • Pildījumi un starpība starp «confit», «coulis» un «compote». Kādas ir ideālas proporcijas to pagatavošanā?
  • Kādu recinātāju labāk izmantot? Vai var tos savstārpēji aizvietot, kā arī izmantot kopā?
  • Kas ir ganašš?
  • Musa desertu veidošana, sasaldēšana, glazēšana, dekorēšana un uzglabāšana.

Tehnikas:

  • recinātāji pildījumā, musā, glazūrā un ganašā;
  • musa deserta veidošana;
  • darbs ar šokolādi un šokolādes zīmoga veidošana.

Semināra dalības maksa: 30 eur

Pieteikuma anketa: bit.ly/ZemenuPlombirs
(Ja kādu iemeslu dēļ nav iespējams aizpildīt google formu, pieteikumu var veikt, rakstot uz e-pastu [email protected])

Vietu skaits ierobežots!
Meistarklase notiks 2022. gada 10. maijā plkst. 12.00 GEMOSS Semināru zālē Mūkusalas ielā 73