LV

Gaisīgs meringa deserts ar zemeņu krēmu


Vasaras sezonā aktuāli piedāvāt klientiem gaisīgus un svaigus desertus, piemēram, ar meringa kraukšķus ar svaigu ogu mērci, gēlu un citām piedevām. Piedāvājam recepti, kā izmantot ērti izmantojamo meringa pulveri desertu gatavošanai restorānā.

“Meringues” ar zemeņu krēmu

250 g Meringa pulveris IRCA
150 g ūdens

Pagatavošana:
Puto visas sastāvdaļas 6-7 min vidējā ātrumā. Cep 80-100°C 1-1,5 st.

Zemeņu želeja

650 g zemeņu biezenis
45 g Sosa Gelcrem Cold

Pagatavošana:
Blendē kopā 3 minūtes. Atstāj uz 30 minūtēm un tad atkal blendē 1 minūti līdz iegūst gludu un spīdīgu tekstūru.

Zemeņu krēms
250 g putukrējums
325 g zemeņu gels
30 g želatīna masa

Pagatavošana:
Želatīna masu izkausē līdz 40°C. Pievieno zemeņu želeju istabas temperatūrā un samaisa ar putukrējumu.

Zemeņu compote

250 g zemeņu biezenis
50 g zemenes
150 g cukurs
7 g pektīns NH
3 g citronskābe

Pagatavošana:
Uzvāra biezeni kopā ar pektīnu un cukuru, pievieno zemenes, uzvāra. Beigās pievieno citronskābi.


 

Jūs varētu interesēt arī: