LV

MONTBLANC KŪKA

MONTBLANC KŪKA

Kastaņu biskvīts

 

230 g milti

50 g Sosa kukurūzas ciete

7 g Sosa cepamais pulveris

75 g Sosa kastaņu milti

180 g cukurs

45 g Sosa Trehalose

70 g kastaņu biezenis

200 g olas

20 g olu dzeltenums

2 g Sosa vaniļas ekstrakts

230 g dzidrināts sviests

4 g Sosa Guerande fleur de sel

Pagatavošana

Samaisa sausās sastāvdaļas (izņemot cukurus) un izsijā tās. Lēni sakuļ olas kopā ar cukuriem, Trehalose, vaniļu, pievieno sausās sastāvdaļas. Pievieno dzidrinātu sviestu 35 °C temperatūrā un ātri samaisa (aptuveni minūti). Ļauj mīklai pastāvēt vismaz 4-5 stundas. Tad liek mīklu formās, iepildot uz 1/3. Cep 30 minūtes 160 °C.

Kastaņu krēms

 

330 g Sosa kastaņu pasta

35 g dzidrināts sviests

4 g Sosa Glicemul

4 g Sosa vaniļas ekstrakts

Sosa Chestnut Antic Confit

Pagatavošana

Uzsilda dzidrinātu sviestu un Glicemul līdz 65 °C. Pievieno kastaņu pastu, vaniļu un samaisa. Liek krēmu formās, virsū liek kastaņu confit gabaliņus un sasaldē.

Kazeņu – sarkanā persika glazūra

 

300 g kazeņu biezenis

200 g persiku biezenis

300 g sīrups TPT

25 g Sosa Vegetal Gelling

100 g Sosa glikozes sīrups

Pagatavošana

Visu samaisa un uzvāra. Pārklāj kūkas.

Bezē ar samazinātu cukura daudzumu

 

90 g ūdens

10 g Sosa Albuwhip

100 g Sosa smalkais cukurs

40 g Sosa Trehalose

40 g cukurs

Pagatavošana

Saputo albumīnu, ūdeni un Sosa smalko cukuru. Tad pievieno Sosa Trehalose+cukuru, samaisa. Cep vēlamās formas un izmēra bezē aptuveni 60 minūtes 60 °C. Pārklāj ar otiņu ar kakao sviestu un pārber ar sudraba pulveri.

Ruma sīrups

 

500 g ūdens

200 g cukurs

50 g rums

Sosa Bourbon ½ vaniļas pāksts

Pagatavošana

Samaisa visas sastāvdaļas, izņemot rumu, un uzvāra. Pievieno rumu un atdzesē.


Jūs varētu interesēt arī: