LV

Jaunums: PARAGON kordiāli

 

Iepazīsti jauno kordiālu paaudzi, kas bagāta ar eksotiskiem aromātiem un drosmīgām garšām

PARAGON veido trīs botānikas iedvesmoti jaunās paaudzes kordiāli, kurus MONIN izstrādājis kopā ar starptautiski godalgoto bārmeni Aleksu Kratenu (Alex Kratena). Augstākās kvalitātes PARAGON kordiālu pirmā līnija radīta, iedvesmojoties no eksotiskiem un reti sastopamiem piparu veidiem –  White Penja (Kamerūna), Timur Berry (Nepāla) un Rue Berry (Etiopija). PARAGON mērķis ir piedāvāt līdz šim vēl neizjustas garšas un nepieredzētu aromātu diapazonu. Piparu kolekcijas kordiāli radīti, kombinējot infūzijas, destilācijas un CO2 ekstrakcijas tehnoloģijas. Bārmeņi PARAGON izmanto alkoholisko un bezalkoholisko kokteiļu gatavošanā. Kordiāls būs lielisks papildinājums stiprajiem dzērieniem, piemēram, tekilai, degvīnam vai džinam. Tas piešķirs neatkārtojamu buķeti arī kā piedeva baltajiem vīniem un šampanietim – perfekts balanss starp saldo un skābo garšas spektru.

PARAGON White Penja Pepper
Kamerūna

Baltie Penjas pipari savu nosaukumu guvuši no izcelsmes vietas – tie audzēti Penjas ielejā, Kamerūnā. Tās vulkāniskā augsne baltajiem pipariem piešķir svaigu mentola un kampara aromātu. Piparu ražu ievāc nogatavojušos un kaltē saulē, tādēļ tiem raksturīga izteikta un noturīga garša. Penjas pipari ir ieguvuši pasaules mēroga gastronomisko reputāciju, jo visus ražošanas posmus (novākšana, fermentēšana, mazgāšana, žāvēšana un šķirošana) reģiona iedzīvotāji pilnībā veic ar rokām.  2014. gadā tie kļuva par pirmo Āfrikas kontinenta produktu, kas ieguvis aizsargātas ģeogrāfiskās izcelsmes norādi (AĢIN).


PARAGON Timur Berry
Nepāla

Budas dzimtenē Nepālā, starp salmu un dubļu ciematiem, 2000 metru augstumā aug ērkšķainie timura ogu krūmi, kuri slēpj šī kordiāla smaržas un garšas esenci. Dēļ spēcīgās greipfrūtu smaržas, šos augļus dēvē ar greipfrūtu pipariem. Savvaļā tie aug Mahābhāratas kalnu grēdā, Nepālas vidienē. Šos eksotiskos krūmus dažviet sauc arī par “spārnotajiem dzeloņainajiem pelniem”. Vietējās tautas šo ogu daudzveidīgi izmanto kulinārijā. Dzērienā var sajust citrusaugļu, koksnes un zāļu aromātus.

 

PARAGON Rue Berry
Etiopija

Rūtas augs (Ruta chalepensis) cēlies no Bašeto augstienes Etiopijā, un tā zeltainie ziedi ir plaši izmantoti ārstniecībā un kā garšviela. Šis krūms vislabāk aug pilnā saules gaismā 1500–2000 m augstumā. Lapotnei ir salda smarža, bet ogām – spēcīga un pikantāka garša. Rūtas ogu piparus izmanto slavenajā Etiopijas berbere garšvielu maisījumā, bet lapas – kaltētas un saberztas miltos – tiek izmantotas kā insektu atbaidītājs. Šī aromātiskā kordiāla garšā varēs sajust marakujas, svaiga siena un jasmīnu notis.

Iepazīsti tuvāk šo kordiālu sniegtās iespējas oriģinālos kokteiļos un izzini to vēsturi un pagatavošanas tehnoloģiju Jāņa Viļumova vadītajā tiešsaistes seminārā.