LV

Pārtikas nozares sarunu forums KASTROLIS

2021. gada 7. jūlijā notiks GEMOSS organizētais sarunu forums KASTROLIS pārtikas ražošanas un viesmīlības sektora speciālistiem.
Forums veidots ar mērķi sniegt iespēju industrijas profesionāļiem satikties, izzināt aktualitātes, meklēt risinājumus un jaunas iespējas biznesa izaugsmei.

KASTROLIS ir platforma, kurā ikviens var uzdot jautājumus, bet mēs kopā – rast atbildes, vairot pārtikas nozares speciālistu iesaisti valstiskos lēmumos un veidot jaunas iniciatīvas profesionālās vides attīstībai. Forumā diskutēsim par to, kā veidot uzņēmējdarbībai auglīgu vidi likumdošanas, ekonomikas un sociālās saskarsmes līmenī. Foruma ietvaros notiks lekcijas un paneļdiskusijas, kurās pieaicinātie valsts un privātā sektora eksperti atbildēs uz jautājumiem un diskutēs par aktualitātēm, problēmām un attīstības iespējām.

Kopā mēs varam sasniegt vairāk!
Aicinām ikvienu pārtikas nozares uzņēmēju iesaistīties kopīgās diskusijās, smelties padomus, idejas un apmainīties ar viedokļiem par izaicinājumiem Latvijas pārtikas ražošanas, tirdzniecības un viesmīlības sektorā.

PROGRAMMA

        ATKLĀŠANA 10.00 – 10.15

Pasākuma vadītāja Andra Petkēviča ievadvārdi
Gemoss vadītājas Ievas Treijas uzruna

  1. LIKUMDOŠANA 10.15 – 12.00

Lekcija: Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Raimonds Aleksejenko.
Valsts atbalsta mehānismi Covid-19 laikā
Pusotru gadu ilgā ierobežojumu periodā visvairāk ir cietuši tieši ēdināšanas nozares uzņēmumi. Ierobežojumi turpinās, tādēļ lekcijā tiks skaidrots, kādas atbalsta funkcijas šodien un nākotnē piedāvā Latvija un Eiropa.

Paneļdiskusija: 3 pavāru restorāna “Tam labam būs augt” dibinātājs Mārtiņš Sirmais, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Vides aizsardzības departamenta direktore Rudīte Vesere, CSR Latvia dibinātāja Agnese Alksne, Gemoss HoReCa vadītāja Agrita Rubīna
Atkritumu līdzatbildīga apsaimniekošana (ES direktīvas/ HoReCa nozares izaicinājumi)
Diskutēsim par atkritumu problēmu ēdināšanas nozarē un iespējām to sakārtot. Kā zināms, no šī gada jūlija tiek aizliegti vienreizējās lietošanas plastmasas trauki. Kā tas ietekmē atkritumu nodošanu uzņēmuma līmenī? Aizskarsim aktuālo tēmu “food waste” – katru dienu vairākas ēdiena tonnas tiek izmestas atkritumos. Kur tas nonāk un kā tas ietekmē vidi? Vai iespējams organizēt šo pārtikas atkritumu daļu videi draudzīgi?

Lekcija: Pārtikas un vetenirārā dienesta Pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas vadītāja Tatjana Marčenkova
Pārtikas aprites uzraudzības aktualitātes
Ar kādiem pārtikas uzraudzības regulējumiem rēķināties ikvienam darbiniekam un uzņēmējam, uzsākot biznesu pārtikas nozarē? Sniegsim iespēju jau pieredzējušiem ekspertiem uzzināt un būt lietas kursā par visbiežāk saņemtajām sūdzībām pārtikas kontrolē – aspekti, kuriem pievērst īpašu uzmanību šodien un nākotnē. Svarīgākais par jaunākajām pārtikas aprites regulām un aktualitātēm pārtikas kontroles jomā.

  1. UZŅĒMĒJDARBĪBA 12.15 – 14.00

Lekcija: “Ezītis miglā” kafejnīcu tīkla līdzīpašnieks Ernando Gamarra
Franšīze kā iespēja
Piemērs: uzņēmuma koncepta ideja, kas veiksmīgi darbojas Latvijā. Nosacījumi, stratēģijas un apstākļi, kas var noteikt franšīzes veiksmi.

Lekcija: : “Nata Cafe” vadītājs, sojšļika un čia kaviāra radītajs, Ivars Rutkovskis
Kad viena ideja rada ceļu pie citas
Pieredzes stāsts: kā jauns, veiksmīgs bizness, pateicoties uzņēmēja plašajam redzeslokam, ir radis nestandarta iesējas attīstīt savu produkciju. Dažādas perspektīvas, kurās lūkoties ceļā uz biznesa mērķu sasniegšanu.

Paneļdiskusija: Jelgavas Biznesa inkubatora vadītājsŅikita Kazakevičs, ALTUM Zemgales reģiona vadītāja
Mārīte Lazdiņa,
Pupuchi līdzīpašniece Zanda Ozola
Kā iegūt valsts atbalstu uzņēmējdarbības uzsākšanai
Kopā ar LIAA un Altum pārstāvjiem diskutēsim par valsts finansiālā atbalsta iespējām jaunajiem uzņēmējiem vai esošajiem – jaunu biznesa virzienu attīstīšanai. Sarežģījumi un iespējas finansiāla atbalsta saņemšanai.

  1. NĀKOTNE 14.15 – 16.00

 Lekcija: šefpavāre Ina Poliščenko
Ilgtspējīga restorāna stratēģija: resursu plānošana un investīcijas
Kā komplektēt ēdināšanas uzņēmuma inventāru, izvēlēties nepieciešamās modernās tehnoloģijas un kā atbildīgi plānot cilvēkresursus? Idejas, ieteikumi un piemēri efektīvā uzņēmuma darba organizēšanā, lai investīcijas atmaksātos ilgtermiņā.

Lekcija: Lyre’s zīmola vēstnese Ieva O’NOEL
Jaunākās tendences pasaulē
Pasaules aktualitātes, kas neizbēgami ienāk Latvijā. Tēma: viss par un ap bezalkoholisko dzērienu kultu. Augot klientu lokam, kuri seko apzinātam dzīvesveidam, vienlaikus saglabājot augstas prasības pret sociālās pieredzes kvalitāti, pasaulē veidojas “sober curious” – patērētāju kustība, kas ar jaudu sāk ietekmēt viesmīlības sektora piedāvājumu.

Paneļdiskusija: šefpavārs Ēriks Dreibants, uzņēmējs Jānis Šļaukstiņš (SIA Terūna), “Novada garša” pārstāvis un Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis
Izejvielas kā restorāna identitātes kodols: sadarbība ar zemnieku saimniecībām
Ēdināšanas uzņēmumi nereti izvēlas atšķirties ne tikai ar vizuālo identitāti un koncepciju, bet arī ar unikālu produktu klāstu. Piegādāto izejvielu izcelsme, kvalitāte un ekskluzivitāte nereti iet roku rokā ar piedāvātās ēdienkartes izvēli. Daudzi sadarbojas ar vietējām saimniecībām un mājražotājiem, bet joprojām nav vienota sadarbības veidošanas ceļa. Tā veidojas loģistikas, uzglabāšanas, resursu plūsmas problēmas. Restorānu pārstāvju diskusija ar Latvijas zemniekiem un lauksaimniekiem.

 

Pārtikas nozares sarunu forums KASTROLIS 2021 notiks 7. jūlijā no plkst. 10.00 līdz 17.00.
Apmeklētāji aicināti piedalīties un vērot foruma norisi gan klātienē (ierobežots apmeklētāju skaits), gan GEMOSS Facebook LIVE. Lai pieteiktos apmeklējumam klātienē (Gemoss teritorijā, Mūkusalas ielā 73), rakstiet ziņu uz marketings@gemoss.lv, norādot pārstāvēto organizāciju un apmeklētāju skaitu.

Pārtikas nozares sarunu forums KASTROLIS tiek organizēts sadarbībā ar  Latvijas restorānu biedrību.
Turpināsim iepazīstināt ar foruma dalībniekiem un pieaicinātajiem ekspertiem.
Paneļdiskusijas vadīs Andris Petkēvičs.