LV

“Plant Based Meat”: ātri, veselīgi un sātīgi

Pateicoties īpaši izstrādātām garšvielu kombinācijām, bioloģiski audzētas pelēko zirņu pārslas kļūst par ērtu ikdienas maltītes sastāvdaļu. Latvijā audzētas strukturētas pelēko zirņu pārslas ir jaunums JUST NATURE sortimentā, pelnot gardēžu uzmanību gan ar vienkāršo pagatavošanu, gan dabīgo un sātīgo sastāvu. Dalāmies ar piecām ātrām un gardām PLANT BASED MEAT receptēm, kuru pagatavošana ikdienā aizņes ne vairā kā 15 – 30 minūtes.

PASTA BOLOGNESE

zirņu pārslas ar garšvielām “Mediterranean Special”, 100 g
pasta (pēc izvēles), 100 g
burkāns, 1 gab.
ķiploks, 1 daiva
baltais sīpols, ½ gab.
tomātu biezenis BIO, 200 ml
ūdens, 200 g
sāls, pipari, cukurs (pēc garšas)

Zirņu pārslas sajauc ar 200 g ūdens, uzbriedini, veido apaļas bumbiņas, apcep uz pannas taukvielā vai fritē eļļā. Sasmalcinātu ķiploku un sīpolu apcep uz pannas, pievieno sarīvētu burkānu, turpini cept un pasautē, pievieno tomātu mērci, pasautē. Pēc izvēles vari pievienot sāli, piparus vai šķipsniņu cukura. Iemaisi mērcē atsevišķi ceptās zirņu pārslu bumbiņas. Servē, mērci pārlejot novārītai pastai. Ja vēlies, pāri ber rīvētu sieru vai dekorē ar svaigiem zaļumiem.

DĀRZEŅU SALĀTI AR ZIRŅU PĀRSLU KROKETĒM “Extravagant Truffle”

(2 personām)
JUST NATURE zirņu pārslas ar trifeļu garšu, 100 g
ūdens, 200 g
lapu salātu mix, 1 sauja
cukīni, 100 g
svaigs gurķis, 80 g
svaigs kolrābis, 30 g
svaigs burkāns, 40 g
vīnogu kauliņu eļļa, 5 ēd. k.
sāls, pipari, citrona sula, pēc garšas
svaigi zaļumi, pēc izvēles

Sajauc zirņu pārslas ar ūdeni, uzbriedina 3 minūtes, ar rokām gatavo nelielas bumbiņas un apcep uz pannas taukvielā. Lai notecinātu lieko eļļu, pēc cepšanas izklāj uz salvetēm.
Cukīni un kolrābi sagriež plānās šķēlītēs, gurķi mizo un sagriež daiviņās (var izņemt sēklas). Burkānus sagriež smalkos salmiņos. Salātu mērci gatavo, sajaucot eļļu ar citronu sulu, sāli, pipariem un garšaugiem. Pusi eļļas vispirms iecilā salātu lapās, bet, kad jau pievienoti svaigie dārzeņi un zirņu bumbiņas, atlikušo pārlej tiem pāri.

DĀRZEŅU ZUPA AR “Plant Based meat” FRIKADELĒM

Dārzeņu buljons 800 ml
burkāns, 1gab. vai 130 g
selerijas sakne 1/2 no saknes vai 130 g
cukīni, 30 g
kukurūza Mikado, 50 g
sīpols 1/2 gab. vai 30 g
ķiploka daiva 1 gab. vai 8 g
sals un pipari, pēc garšas
zirņu pārslas ar garšvielām “Wild Nettle”, 100 g
ūdens, 200 g

Dārzeņus apcep zeltainus, pievieno buljonu un nedaudz pavāra, pievieno kukurūzu, kaltētus pētersīļus. Var izvēlēties Gemo Spice garšvielu zupām. Viendabīgi sajauc zirņu pārslas (100 g) ar ūdeni (200 g), uzbriedina 2 minūtes, veļ bumbiņās un fritē eļļā vai cep uz pannas kamēr zeltainas. Pievieno zupai, un – gatavs. Zirņu pārslu frikadeles pievieno kā pēdējās, jo, ilgi vārot, tās var zaudēt formu un kraukšķīgumu.

PLĀCENĪŠI AR ZAĻUMU MĒRCI

Zirņu pārslas ar garšvielām “Mediterranean Special”, 100 g
ūdens, 200 g
jogurts bez piedevām
garšvielas GEMO SPICE (persilāde, dilles, pētersīļi, kūpināta paprika, kajēnas pipari)

Samaisa pārslas ar ūdeni, uzbriedina pāris minūtes. Plācenīša formu veido ar rokām vai izklāt mīklu un izspiest ar glāzi vai konditorejas veidni. Cep uz pannas, uz vidējas liesmas taukvielā uz katru pusi vidēji 4 minūtes. Jogurtu sajauc ar izvēlētajām garšvielām. Pasniedz ar svaigiem dārzeņiem vai salātu lapām un tomātu pesto.

VEĢETĀRAIS BURGERS
(2 personām)



100 g “Plant Based Meat” zirņu pārslas ar “Spicy Pepper” garšvielām sajauc ar 200 g ūdens. Uzbriedina pāris minūtes. No pelēko zirņu pārslu masas veido divas burgeru kotletes, cep taukvielā vai grilē vidējā karstumā kamēr zeltainas no abām pusēm. Ja burgeru gatavošanā izmanto sieru, to izkausē, uzklājot uz kotletes pāris minūtes pirms gatavības. Burgeru sastāvdaļas izvēlies pēc gaumes. Iesakām: burgeru maize, Sweet Baby Ray’s bārbekjū mērce, sīpolu konfits vai svaigi sīpoli, siers, tomāts, svaigs gurķis un salātu lapas.