LV

Recepte soli pa solim – melleņu spoguļglazūra


Spoguļglazūra piešķir desertiem eleganci un gaumīgu noformējumu, kas neprasa vairs daudz dekoru. Ievērojot Gemoss šef-konditores Diānas Ozoliņas norādes, kā soli pa solim to pagatavot, izdosies lielisks gala rezultāts vasarīgu desertu noformēšanai.

Sastāvdaļas:

150 g melleņu biezenis La Fruitiere
300 g cukurs
300 g glikozes sīrups
170 g iebiezinātais piens
300 g baltā šokolāde 28 % Belcolade
22 g želatīna pulveris 200 Bloom
125 g auksts ūdens
150 g neitrālā glazūra SOSA
+ krāsviela pēc nepieciešamības, piemēram, šī

1. Katliņā uzkarsē biezeni, glikozi un cukuru līdz 103ºC temperatūrai.
2. Uzbriedina želatīnu 125 g aukstā ūdenī.

3. Mērkrūzē liek visas sastāvdaļas un pievieno uzkarsēto sīrupu (103ºC).

4. Ļauj nedaudz pastāvēt, lai šokolāde un neitrālā glazūra pakūst, un tad sablendē ar rokas blenderi. Blendē tik ilgi, līdz masa kļuvusi viendabīga un bez gaisa burbuļiem.

5. Gatavo glazūru liek ledusskapī (4ºC) uz 24 stundām.
6. Pirms izmantošanas glazūru izkausē mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē un tad atkal sablendē. Spoguļglazūru lieto 35ºC – 40ºC siltu un dekorē pagatavotos desertus vai kūkas.

Šī spoguļglazūra izmantojama arī šajā receptē, aizstājot melleņu biezeni pret sarkano ogu vai kādu citu tīkamu garšu. Ļauj vaļu fantāzijai!