LV

Recepte – vasarīgās mango un sarkano ogu musa kūciņas


Kārdinošas krāsas glazūra, gaisīgs mango muss zem tā, pārsteidzoša sarkano ogu želeja kūciņas vidū un eksotisks kokosriekstu biskvīts pamatnē – visas vasaras krāsas un garšas vienā desertā! Gemoss šef-konditore Diāna Ozoliņa piedāvā recepti kulta desertam, kas atsvaidzinās vasaras sajūtu ar visām maņām.

Kokosriekstu biskvīts (20×30 cm)

200 g olu baltums
65 g cukurs
130 g pūdercukurs
135 g kokosriekstu skaidiņas
45 g milti
1 laima miziņa

  1. Sakuļ olu baltumu, pievienojot pa daļām cukuru, līdz masa ir krēmīga un gaisīga.
  2. Samaisa sausās sastāvdaļas, izsijā un iemaisa uzmanīgi ar silikona lāpstiņu iekšā olu baltumu masā.
  3. Pievieno laima miziņu, samaisa.
  4. Cep 190 ºC 10 min.
  5. Sasaldē un izgriež nepieciešama izmēra un formas biskvīta gabaliņus.

Sarkano ogu gēls (12 gb x 20 ml)

283 g sarkano ogu biezenis La Fruitiere
45 g cukurs
6 g pektīns NH
1 g citronskābe

  1. Samaisa cukuru ar pektīnu.
  2. Lēnām pievieno biezenim, maisot ar putotāju.
  3. Uzvāra un pievieno citronskābi.
  4. Lej gēlu apaļās silikona formiņās un sasaldē.

Mango muss (12 gb x 100 ml)

300 g mango biezenis
10 g želatīna plāksnes
130 g itāļu “meringue”
160 g putukrējums 35%

  1. Izkausē mikroviļņu krāsnī izmērcētu želatīnu.
  2. Samaisa to kopā ar biezeni 30 ºC.
  3. Pievieno itāļu “meringue”, samaisa.
  4. Iemaisa uzmanīgi putukrējumu.
  5. Lieto uzreiz.

Itāļu “meringue”

85 g olu baltums
142 g cukurs
48 g ūdens

  1. Kuļ olu baltumu.
  2. Paralēli pagatavo sīrupu no cukura un ūdens līdz 118 ºC.
  3. Lej sīrupu iekšā olu baltuma masā.
  4. Puto, kamēr tº pazeminās līdz 35 ºC.
  5. Izmanto uzreiz musam.

Glazūra

250 g sarkano ogu biezenis La Fruitiere
175 g neitrālā glazūra
8 g želatīns
375 g baltā šokolāde

  1. Uzsilda biezeni un neitrālo glazūru līdz 75 ºC.
  2. Pievieno izmērcētu želatīnu un labi samaisa.
  3. Pievieno izkausētu šokolādi un sablendē.
  4. Liek ledusskapī (4 ºC) uz 24 stundām. Izmanto 35 ºC.

Kūku veidošana soli pa solim

Silikona formās individuālajām kūciņām lej iekšā mango musu.
Musā iegremdē sasaldēto sarkano ogu gēla bumbu.
Pēc nepieciešamības virsū vēl nedaudz izsmērē musu un iegremdē kokosriekstu biskvītu. Sasaldē.
Uzsilda glazūru mikroviļņu krāsnī, sablendē un 35 ºC pārklāj sasaldētās kūciņas.
Pirms pasniegšanas kūciņas atlaidina ledusskapī (4 ºC) 4-6 stundas.