LV

Kraukšķīgs kārums – riekstu tartaletes


Kraukšķīgi un karamelīgi groziņi, kuru baudīšanā izceļas riekstu tekstūra un garša. Vienkārši pagatavojama, bet garda recepte riekstu tartaletēm.

Smilšu mīkla “pâte sablée’’

Sastāvdaļas:
105 g milti
170 g pūdercukurs
4 g sāls
55 g mandeļu milti
255 g sviests
76 g olas
330 g milti

Pagatavošana:
Miksera bļodā ar uzgali “lāpstiņa” samaisa 105 g miltus, cukuru, sāli, mandeļu miltus un sviestu.
Pievieno olas un 330 g miltus, visu samaisa.
Izrullē mīklu starp divām cepampapīra loksnēm, ievieto mīklu metaliskajās formiņās tartēm un sasaldē.
Cep 10-12 min. 160 C. Atdzesē.

Zelta Rieksts-karameļu pildījums

Sastāvdaļas:
330 g cukurs
80 g ūdens
15 g glikoze
200 g sviests
100 g saldais krējums 35%
24 g rums
330 g valrieksti
Pagatavošana:
Cukuru, ūdeni un glikozi vāra uz lēnas uguns.
Uzmanīgi pievieno sviestu (istabas temperatūrā), to izkausē un pievieno saldo krējumu.
Bļodā samaisa riekstus, kraukšķīgās vafeles un pievieno karameli, labi samaisa. Gatavo masu liek iepriekš pagatavotās tartaletēs.