LV

Riekstu tartaletes

Smilšu mīkla “pâte sablée’’


Sastāvdaļas:

-105 g milti

-170 g pūdercukurs

-4 g sāls

-55 g mandeļu milti

-255 g sviests

-76 g olas

-330 g milti

 

 Pagatavošana:

Miksera bļodā ar uzgali “lāpstiņa” samaisa 105 g miltus, cukuru, sāli, mandeļu miltus un sviestu.

Pievieno olas un 330 g miltus, visu samaisa.

Izrullē mīklu starp divām cepampapīra loksnēm, ievieto mīklu metaliskajās formiņās tartēm un sasaldē.

Cep 10-12 min. 160 C. Atdzesē.

 

Zelta Rieksts-karameļu pildījums.


Sastāvdaļas

-330 g cukurs

-80 g ūdens

-15 g glikoze

-200 g sviests

-100 g saldais krējums 35%

-24 g rums

-330 g valrieksti

 

Pagatavošana:

Cukuru, ūdeni un glikozi vāra uz lēnas uguns.

Uzmanīgi pievieno sviestu (istabas temperatūrā), to izkausē un pievieno saldo krējumu.

Bļodā samaisa riekstus, kraukšķīgās vafeles un pievieno karameli, labi samaisa. Gatavo masu liek iepriekš pagatavotās tartalletēs.

 


Jūs varētu interesēt arī: