LV

Saldējuma sezonai aktuālais piedāvājums


Vasara nav tā īsti sākusies, ja nav apēsts pirmais saldējums. Saldējuma gatavošanai nepieciešamās izejvielas, piederumus gatavošanai un pasniegšanai var atrast Gemoss sortimentā, tāpēc, lai varētu raiti atklāt saldējuma sezonu, apkopojām visu vienviet. Dodies pēc noskatītajām precēm pakaļ uz Gemoss veikaliem vai iegādājies, neizejot no mājas, mūsu e-veikalā.

Saldējuma gatavošana

Viens no vienkāršākajiem un gardākajiem veidiem, kā tikt pie saldējuma, ir iegādāties Spring Cool saldējuma maisījumu. Saldējuma pagatavošanas iekārta ir viss, kas nepieciešams, lai no maisījuma taptu krēmīgs un atsvaidzinošs saldējums. Lielisks produkts kafejnīcām! Daudzu saldējumu receptēs tiek izmantots iebiezināts piens – tas Gemoss sortimentā nopērkams par īpaši draudzīgu cenu lielajā, 1kg iepakojumā. To var izmantot gan receptūrā, gan kā piedevu saldējuma pasniegšanai.

Saldējumu var gatavot dažādās formiņās, piemēram, lai to pasniegtu uz kociņa. Šādas formas ir ļoti piemērotas arī mājas lietošanai un saldējuma uzglabāšanai saldētavā. Šādu saldējumu gatavošanai piemēroti arī dažādie augļu un ogu biezeņi, kurus var izmantot arī sorbetu gatavošanai.

Krēmīgs saldējums pasniegts kraukšķīgā vafeļu konusā ir īsts baudījums, tāpēc sortimentā esam iekļāvuši dažādu formu vafeļu konusus pasniegšanai. Lielāki, mazāki – katrai gaumei. Pasniegšanai pieejami arī papīra trauciņi, kas ir labs risinājums, lai saldējumu pasniegtu ar mērcēm un garnējumiem. Ērtākai saldējuma pasniegšanai neaizstājama ir speciālā saldējuma karote, un tās mūsu sortimentā ir dažāda materiāla un izmēra. Noderēs ne tikai kafejnīcā, bet arī mājās! Tāpat arī gaumīgi deserta trauki ir daļa no baudījuma.

Par dekorācijām runājot, pamēģini saldējumu papildināt ar vafeļu kraukšķiem, grauzdētiem riekstiem, piemēram, grauzdētiem lazdu riekstiem. Skaisti un gardi saldējumu`papildinās arī plašais sublimēto ogu un augļu klāsts, piemēram, ķiršu, upeņu vai zemeņu gabaliņi saldējumā izkūstot sniegs svaigu pienesumu garšai. Kas gan var būt gardāks par saldējumu ar deserta mērci? Plašajā deserta mērču sortimentā atradīsi šokolādes, karameļu, dažādu ogu un arī augļu mērces.

Profesionāļiem

Profesionālai saldējuma pagatavošanai nepieciešamas jau specifiskas iekārtas un izejvielas, lai taptu nemainīgas kvalitātes produkts. Gemoss Tehnikas nodaļa piedāvā dažādas saldējuma pagatavošanas iekārtas. Saldējuma stabilizētājs ir lielisks produkts piena bāzes saldējuma pagatavošanai iekārtās. Pieejams gan aukstais, gan karstais stabilizētājs. Profesionālai kulinārijai ļoti vērtīgi putukrējumi uz augu tauku bāzes, kas ir stabili, nemainīgi kvalitatīvi produkti, kas nav mazsvarīgi ikdienas steigā.

Recepte – iebiezinātā piena saldējums

750 g piens
300 g cukurs
195 g iebiezināts piens

  1. Uzvāra pienu un vāra, kamēr piena svars reducēsies līdz 425 gramiem.
  2. Tad noņem no karstuma avota, pievieno klāt cukuru un iebiezināto pienu. Kārtīgi samaisa un liek atdzesēties, pārklājot pārtikas plēvi tieši virs masas un liek ledusskapī +2 līdz +6 ºC uz dažām stundām.
  3. Pagatavoto masu lej saldējuma mašīnā, tad uzglabā saldētavā.
  4. Pēc nepieciešamības 15 minūtes pirms pasniegšanas izņem no saldētavas.