LV

Sezonas recepte: mandeļu miltu cepumi

Lai grauzdētu riekstu un saldenās vaniļas smarža uzbur svētku noskaņu katrās mājās, piedāvājam pagatavot gaisīgus mandeļu miltu cepumus. Mandeļu milti ir lieliska alternatīva tiem, kuri izvēlas bezglutēna gardumus vai arī kāro piešķirt jaunas garšas nianses konditorejas izstrādājumiem.  Mandeļu milti satur daudz olbaltumvielu, šķiedrvielu un vērtīgas taukskābes. Mandeļu milti gūst arvien lielāku popularitāti dažādās diētās, un tos arvien biežāk meklē pilnvērtīga un sabalansēta uztura piekritēji. Salīdzinājumā ar kviešu miltiem, mandeļu miltos ir zems ogļhidrātu saturs – tas palīdz saglabāt vienmērīgāku enerģijas līmeni pēc maltītes. Tie, kuri tiecas izslēgt no uztura glutēnu, mandeļu miltus konditorejā novērtē jo īpaši.

MANDEĻU MILTU CEPUMI

3 olu baltumi
175 g cukura
1 tējk. vaniļas cukura
200 g mandeļu miltu
30 g Zelta Rieksts mandeles

Olu baltumus bez cukura saputo biezās putās, tad pakāpeniski un vienmērīgi pieputo klāt cukuru un vaniļas cukuru – puto, līdz masa ir stingra un bieza. Tad iemaisa mandeļu miltus. Mīklas masu liek konditorejas maisā ar gludu uzgali un uz pannā izklāta pergamenta papīra spiež nelielas piciņas. Katras piciņas vidū iespiež mandeli. Cep 120 °C temperatūrā 15-20 minūtes. Atkarībā no krāsns jaudas, turpina cepšanu ilgāk – cepumi ir gatavi tad, kad tie viegli atdalāmi no cepamā papīra. Rēķinies, ka cepšanas laikā cepumu piciņas nedaudz uzbriedīs.