LV

Sieviešu dienas Lend to Learn seminārā atzinību gūst Inese Bedeice (+Foto)


Sievišķīgā gaisotnē 8.marts tika aizvadīts Gemoss semināru zālē ar Lend to Learn trešo pasākumu. Šoreiz ar savu pieredzi un prasmēm izmantot PolyScience tehnoloģijas dalījās trīs daiļā dzimuma pārstāves – Ina PoliščenkoSvetlana Riškova un Inese Bedeice.

Trešais Lend to Learn seminārs bija īpašs ar to, ka tikai dāmas ņēma dalību pasākumā, kur ļoti draudzīgi, viena otrai palīdzot gatavot un servēt, dalījās savā pieredzē par tehnoloģiju izmantošanu dažādu ēdienu gatavošanā. Šefpavāru pusdienās katra dalībniece bija sagatavojusi vienu maltīti, kas gatavota ar kādu no PolyScience tehnoloģijām, taču visas trīs bija viensiprātis, ka ar jebkuru no ierīcēm darbs virtuvē noris raitāk un kvalitatīvāk.

Ina Poliščenko (restorāns Jonathan) pusdienu uzkodas gatavošanai izmantoja Sous Vide Pro Chef cirkulatoru, ko šefpavāre atzina kā ļoti vērtīgu ikvienai restorāna virtuvei. Ar to Ina jūtas kā ar vienu vai pat diviem virtuves palīgiem bagātāka, jo var pagūt izdarīt krietni vairāk. Par cirkulatora lietošanu runājot, Ina atzina, ka tas ir visdrošākais veids, kā pagatavot nemainīgas kvalitātes ēdienu – gaļu ir teju neiespējami pārcept, tāpat gatavotais produkts nezaudē krāsu, struktūru un labās īpašības. Vēl viena būtiska nianse, lietojot cirkulatoru – tajā pagatavots ēdiens pēc tam ilgi saglabā labās garšas un vērtības. Ina šefpavāru pusdienās servēja auksto uzkodu – 42 grādos gatavotu foreli ar mārrutku espumu, diļļu eļļā marinētiem gurķiem un olīvu, parmesāna siera kraukšķiem. Ēdiens gan ar vizuālo noformējumu, gan garšu vēstīja par pavasara klātesamību – svaigs, garšām nepārsātināts un viegls.

Par pamatēdienu sievišķīgajās pusdienās rūpējās Svetlana Riškova (Pavāru kluba prezidente), pasniedzot ēdienu, kura gatavošanā izmantota indukcijas plīts The Control Freak – piena jēra fileju ar fenheļa, spinātu biezeni, kumīna Holandes mērci un dārzeņu sautējumu. Pirms tapa šī ēdiena recepte, Svetlana izmēģināja indukcijas plīti dažādu maltīšu gatavošanai – gan fritējot, gan gatavojot mērci, gan vārot, un visās tehnikās ēdiens izdevies pārliecinoši. Liels pārsteigums Svetlanai bijis par indukcijas plīts ātro darbību – nepilnu divu minūšu laikā eļļa katlā uzsilusi līdz vajadzīgajiem 180 grādiem, tādēļ šādas iekārtas klātesmība virtuvē ir neatsverama laika taupīšanai.

Šefpavāru pusdienas noslēdza Inese Bedeice no Rīgas tūrisma un radošās industrijas tehnikuma, pasniedzot desertu, kura tapšanā izmantots dūmotājs Smoking Gun Pro. Līdz šim Inese ar šādu tehnoloģiju virtuvē nebija strādājusi, bet atzinusi, ka ar to varot panākt ļoti labu dūmu garšu teju jebkuram produktam, jo īpaši piena, kas labi uzsūc dūmiem raksturīgās īpašības. Inese semināra klātesošos priecēja ar siera kūkas desertu, kas pasniegts ar dūmotu, tecinātu krējumu un ziemas ķiršiem.

Pavasarīgās šefpavāru pusdienas noslēdzās ar sirsnīgiem aplausiem par gardo maltīti un pateicībām no klātesošajiem par vērtīgo pieredzes apmaiņu tehnoloģiju izmantošanā restorāna vidē. Pusdienu baudītāji veica balsojumu un lēma, ka dūmotāju Smokin Gun Pro pelnījusi Inese Bedeice, kas turpmāk par tehnoloģiju vērtīgumu restorāna virtuvē mācīs saviem audzēkņiem, ne vairs tikai teorētiski, bet arī praktiski.

Paldies šefpavārēm un semināra viesiem par dalību pasākumā! Uz tikšanos jau nākamajos Gemoss organizētajos semināros.


Jūs varētu interesēt arī: