LV

Meistarklase “Skābmaize: no ierauga līdz kukulim”

Pašu gatavota maize ir kā restorāna vizītkarte – ja tā iekļauta ēdienkartē, tad šefpavāram ir teju pienākums piedāvāt labāko šīs tradīcijām bagātās piedevas versiju.
Par skābmaizi sauc maizi, kas gatavota ar dabīgo ieraugu. Nosaukums cēslies no angļu valodas – sourdough bread, kas burtiskā tulkojumā nozīmē skābās mīklas maize. Par dabīgā ierauga pagatavošanu un maizes cepšanas knifiem meistarklasē stāstīs Dzintars Kristovskis – restorāna “Barents” radošais šefpavārs un maizes gatavošanas entuziasts.

Meistarklases tēmas:

Ieraugs:
-sastāvs un būvēšana
-atšķirības no rauga
-uzglabāšana un barošana
-mīti un riski
Skābmaizes pamati:
-dažādas tehnikas un atšķirības starp tām
-mīklas iemaisīšana
No mīklas līdz kukulim:
-rūgšanas process
-raudzēšana aukstumā
-cepšana krāsnī

Dalības maksa: 35 eiro
Rezervē vietu, aizpildot anketu tiešsaistē:  bit.ly/3sEK2Pd

Ilgums: līdz 3 stundām

Meistarklase “Maize: no ierauga līdz kukulim” notiks platformā Zoom otrdien, 2022. gada 22. februārī plkst.13.00