Meistarklase “Skābmaize: no ierauga līdz kukulim”

Pašu gatavota maize ir kā restorāna vizītkarte – ja tā iekļauta ēdienkartē, tad šefpavāram ir teju pienākums piedāvāt labāko šīs tradīcijām bagātās piedevas versiju.
Par skābmaizi sauc maizi, kas gatavota ar dabīgo ieraugu. Nosaukums cēslies no angļu valodas – sourdough bread, kas burtiskā tulkojumā nozīmē skābās mīklas maize. Par dabīgā ierauga pagatavošanu un maizes cepšanas knifiem meistarklasē stāstīs Dzintars Kristovskis – restorāna “Barents” radošais šefpavārs un maizes gatavošanas entuziasts.
Meistarklases tēmas:
Ieraugs:
-sastāvs un būvēšana
-atšķirības no rauga
-uzglabāšana un barošana
-mīti un riski
-sastāvs un būvēšana
-atšķirības no rauga
-uzglabāšana un barošana
-mīti un riski
Skābmaizes pamati:
-dažādas tehnikas un atšķirības starp tām
-mīklas iemaisīšana
-dažādas tehnikas un atšķirības starp tām
-mīklas iemaisīšana
No mīklas līdz kukulim:
-rūgšanas process
-raudzēšana aukstumā
-cepšana krāsnī
-rūgšanas process
-raudzēšana aukstumā
-cepšana krāsnī
Dalības maksa: 35 eiro
Rezervē vietu, aizpildot anketu tiešsaistē: bit.ly/3sEK2Pd
Ilgums: līdz 3 stundām
Meistarklase “Maize: no ierauga līdz kukulim” notiks platformā Zoom otrdien, 2022. gada 22. februārī plkst.13.00