LV

Torte “Japāņu mēness”


Matcha biskvīts

300 g olas
110 g cukurs
50 g Sosa Trehalose
70 g milti
80 g Mandeļu milti
20 g Sosa ‘type A’ Matcha zaļā tēja

Pagatavošana:
Saputo olas ar cukuru un Sosa Trehalose. Pievieno Matcha un turpina putot līdz emulsija ir krēmīga un viendabīga. Nobeigumā pievieno miltus un mandeļu miltus, uzmanīgi samaisa ar silikona lāpstiņu. Izlīdzina mīklu pa plāti 0,5 cm un cep 6 minūtes 200 °C. Sasaldē.

Matcha putotā želeja
500 g ūdens
15 g Sosa ‘type A’ Matcha zaļā tēja
60 g cukurs
0.1 g Sosa Mint Green krāsviela
30 g Sosa Instangel

Pagatavošana:
Samaisa ūdeni 85 °C ar Matcha, cukuru un krāsvielu. Atdzesē. Tad pievieno Instangel un blendē 1 min. Ļauj saželēties 20 min. Tad puto miksera bļodā, kamēr masa palielinās apjomā trīs reizes. Izlīdzina želeju pa plāti 0,5 cm un sasaldē.

Melnā sezama kraukšķis

180 g baltā šokolāde
90 g Sosa melnā sezama pasta
80 g Sosa Cantonese sezams
1 g sāls
200 g Sosa vafeļu kraukšķi

Izkausē šokolādi līdz 40 °C un pievieno pārējās sastāvdaļas. Izlīdzina masu 2 mm starp divām acetāta plēves loksnēm. Ļauj kristalizēties ledusskapī un tad izgriež pēc biskvīta izmēra un formas.
Juzu muss
105 g ūdens
11 g Sosa Albuwhip
120 g juzu biezenis
60 g cukurs
60 g Sosa Trehalose
140 g piens
60 g Sosa Promousse
32 g Sosa Instangel
40 g Sosa Yuzu Natural Compound
130 g saldais krējums 35% (viegli saputots)

Pagatavošana:
Samaisa ūdeni ar albumīnu un puto, pievienojot cukuru un trehalozi. Samaisa pienu un Sosa Yuzu Natural Compound, juzu biezeni, Promousse un Instagel, un blendē 1 min. Samaisa abas divas masas kopā, beigās pievieno putukrējumu.
Glazūra:
600 g baltā šokolāde
16 g Sosa Bovine želatīns
80 g ūdens želatīnam
130 g ūdens
360 g saldais krējums 35%
340 g 30º Brix sīrups
70 g Sosa pulverveida glikoze
10 g Sosa baltā krāsviela
8 g Sosa sudraba krāsviela

Pagatavošana:
Samaisa ūdeni, saldo krējumu, sīrupu, glikozi un uzvāra. Pievieno šokolādi un uzkarsē līdz 101 °C. Pievieno izmērcētu želatīnu kopā ar krāsvielām, sablendē un pārklāj ar pārtikas plēvi kontaktā. Ļauj glazūrai stabilizēties 24 h. Glazē 30 °C.

Melnā sezama rocks (dekoram)
100 g Sosa melnā sezama pasta
60 g Sosa grauzdēta sezama eļļa
180 g Sosa Maltosec
100 g Sosa Cantonese sezams
1 g Sosa Guérande Fleur de Sel
Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas samaisa līdz masa ir homogēna. Veido no masas “akmeņus”.

Šokolādes mēness akmeņi (dekoram)

175 g kakao sviests
325 g tumšā šokolāde 70%
13 g Sosa Soy Lecithin
10 g Sosa melnā krāsviela
Pagatavošana:
Kakao sviestu izkausē līdz 60 °C. Pievieno sojas lecitīnu un krāsvielu, blendē 1 min. Tad pievieno šokolādi un atkal sablendē. Liek ūdens peldē 45 ºC un veido burbuļus ar Foam Kit. Uzglabā saldētavā.
Sosa Choco Cookies (dekoram) Gatavs produkts no SOSA