LV

Torte “Japāņu mēness”

Torte “Japāņu mēness”

Matcha biskvīts

 

·         300 g olas

·         110 g cukurs

·         50 g Sosa Trehalose

·         70 g milti

·         80 g Mandeļu milti

·         20 g Sosa ‘type A’ Matcha zaļā tēja

Pagatavošana

Saputo olas ar cukuru un Sosa Trehalose. Pievieno Matcha un turpina putot līdz emulsija ir krēmīga un viendabīga. Nobeigumā pievieno miltus un mandeļu miltus, uzmanīgi samaisa ar silikona lāpstiņu. Izlīdzina mīklu pa plāti 0,5 cm un cep 6 minūtes 200 °C. Sasaldē.

Matcha putotā želeja

 

·         500 g ūdens

·         15 g Sosa ‘type A’ Matcha zaļā tēja

·         60 g cukurs

·         0.1 g Sosa Mint Green krāsviela

·         30 g Sosa Instangel

Pagatavošana

Samaisa ūdeni 85 °C ar Matcha, cukuru un krāsvielu. Atdzesē. Tad pievieno Instangel un blendē 1 min. Ļauj saželēties 20 min. Tad puto miksera bļodā, kamēr masa palielinās apjomā trīs reizes. Izlīdzina želeju pa plāti 0,5 cm un sasaldē.

Melnā sezama kraukšķis

 

·         180 g baltā šokolāde

·         90 g Sosa melnā sezama pasta

·         80 g Sosa Cantonese sezams

·         1 g sāls

·         200 g Sosa vafeļu kraukšķi

Izkausē šokolādi līdz 40 °C un pievieno pārējās sastāvdaļas. Izlīdzina masu 2 mm starp divām acetāta plēves loksnēm. Ļauj kristalizēties ledusskapī un tad izgriež pēc biskvīta izmēra un formas.

Juzu muss ·         105 g ūdens

·         11 g Sosa Albuwhip

·         120 g juzu biezenis

·         60 g cukurs

·         60 g Sosa Trehalose

·         140 g piens

·         60 g Sosa Promousse

·         32 g Sosa Instangel

·         40 g Sosa Yuzu Natural Compound

·         130 g saldais krējums 35% (viegli saputots)

Pagatavošana

Samaisa ūdeni ar albumīnu un puto, pievienojot cukuru un trehalozi. Samaisa pienu un Sosa Yuzu Natural Compound, juzu biezeni, Promousse un Instagel, un blendē 1 min. Samaisa abas divas masas kopā, beigās pievieno putukrējumu.

Glazūra

 

·         600 g baltā šokolāde

·         16 g Sosa Bovine želatīns

·         80 g ūdens želatīnam

·         130 g ūdens

·         360 g saldais krējums 35%

·         340 g 30º Brix sīrups

·         70 g Sosa pulverveida glikoze

·         10 g Sosa baltā krāsviela

·         8 g Sosa sudraba krāsviela

Pagatavošana

Samaisa ūdeni, saldo krējumu, sīrupu, glikozi un uzvāra. Pievieno šokolādi un uzkarsē līdz 101 °C. Pievieno izmērcētu želatīnu kopā ar krāsvielām, sablendē un pārklāj ar pārtikas plēvi kontaktā. Ļauj glazūrai stabilizēties 24 h. Glazē 30 °C.

Melnā sezama rocks (dekoram)

 

·         100 g Sosa melnā sezama pasta

·         60 g Sosa grauzdēta sezama eļļa

·         180 g Sosa Maltosec

·         100 g Sosa Cantonese sezams

·         1 g Sosa Guérande Fleur de Sel

Pagatavošana

Visas sastāvdaļas samaisa līdz masa ir homogēna. Veido no masas “akmeņus”.

Šokolādes mēness akmeņi (dekoram)

 

·         175 g kakao sviests

·         325 g tumšā šokolāde 70%

·         13 g Sosa Soy Lecithin

·         10 g Sosa melnā krāsviela

Pagatavošana

Kakao sviestu izkausē līdz 60 °C. Pievieno sojas lecitīnu un krāsvielu, blendē 1 min. Tad pievieno šokolādi un atkal sablendē. Liek ūdens peldē 45 ºC un veido burbuļus ar Foam Kit. Uzglabā saldētavā.

Sosa Choco Cookies (dekoram) Gatavs produkts no SOSA


Jūs varētu interesēt arī: