LV

Trīs kārtu šokolādes musa torte


Šokolādes musa torte ir izcils deserts, kurā apvienotas visas tās labākās šokolādes īpašības, un ja vēl trīs kārtu, vienā desertā var izbaudīt pilnu šokolādes spektru. Gemoss šef-konditore Diāna Ozoliņa dalās ar recepti gaisīgai šokolādes musa tortei.

Baltās šokolādes muss

135 g piens
90 g baltā šokolāde 28%
8 g želatīns 200 Bloom
263 g saldais krējums 35%
1 vaniļas pāksts

Uzsilda pienu ar vaniļu, ļauj aromatizēties 30 min, tad uzsilda atkārtoti, pievieno izmērcētu želatīnu un samaisa līdz želatīns pilnīgi izkūst. Lej virsū izkausētai šokolādei un sablendē līdz masa ir spīdīga un viendabīga. Atdzesē masu līdz 40-45 °C.

Viegli saputo saldo krējumu un iemaisa šokolādes masā. Lieto uzreiz.

Piena šokolādes muss

100 g piens
150 g piena šokolāde 35%
3 g želatīns 200 Bloom
200 g saldais krējums 35 %
1 vaniļas pāksts

Uzsilda pienu ar vaniļu, ļauj aromatizēties 30 min, tad uzsilda atkārtoti, pievieno izmērcētu želatīnu un samaisa līdz želatīns pilnīgi izkūst. Lej virsū izkausētai šokolādei un sablendē līdz masa ir spīdīga un viendabīga. Atdzesē masu līdz 40-45 °C. Viegli saputo saldo krējumu un iemaisa šokolādes masā. Lieto uzreiz.

Tumšās šokolādes muss

123 g piens
123 g tumšā šokolāde 55 %
2 g želatīns 200 Bloom
243 g saldais krējums 35%

Uzsilda pienu, pievieno izmērcētu želatīnu un samaisa līdz želatīns pilnīgi izkūst. Lej virsū izkausētai šokolādei un sablendē līdz masa ir spīdīga un viendabīga. Atdzesē masu līdz 40-45 °C. Viegli saputo saldo krējumu un iemaisa šokolādes masā. Lieto uzreiz.

Šokolādes biskvīts bez miltiem

60 g olu dzeltenums
90 g olu baltums
1 g albumīns
67 g tumšā šokolāde
32 g sviests
40 g cukurs

1. Sakuļ olu baltumu, pievienojot pa daļām cukuru un albumīnu.

2. Izkausē šokolādi un iemaisa pa daļām olu dzeltenumus. Tad iemaisa olu baltuma masu, uzmanīgi samaisa.

3. Cep 180 °C 10-12 min. Sasaldē.

Izgriež ar spiedes mazāko pusi biskvītu, kas sanāk mazākā diametrā nekā silikona forma.

Kakao spoguļglazūra

50 g ūdens
230 g saldais krējums 35 %
320 g cukurs
100 g kakao pulveris
12 g želatīns 200 Bloom 

Uzvāra ūdeni, saldo krējumu, cukuru. Pievieno kakao pulveri, samaisa, uzvāra vēlreiz, pievieno izmērcētu želatīnu un sablendē bez burbuļiem. Liek ledusskapī uz 24 h. Lieto uz sasaldētā izstrādājuma 35 °C siltu.

Tortes veidošana

Recepte paredzēta divām tortēm, izmantojot šo Silikomart formu.

1. Silikona formā lej iekšā baltās šokolādes musu. Sasaldē.
2. Silikona formā virsū baltās šokolādes musam lej piena šokolādes musu. Sasaldē.
3. Silikona formā virsū piena šokolādes musam lej tumšās šokolādes musu, iespiež iekšā musā biskvītu. Sasaldē.
4. Uzsilda glazūru mikroviļņu krāsnī, sablendē un 35 °C siltu to pārklāj sasaldēto torti. Pirms pasniegšanas šokolādes musa torte jāatlaidina ledusskapī 6-8 stundas.


 

Jūs varētu interesēt arī: