LV

Valentīndienas aveņu musa kūka – Sirds


Valentīndiena ir diena, kad romantiskā gaisotnē baudīt kādu gardu desertu, piemēram, krēmīgu musa kūku ar atsvaidzinošām avenēm. Valentīndienas kūka ir ideālā izmērā, lai to baudītu divatā, turklāt to var skaisti pasniegt restorānā. Recepti Valentīndienas noskaņas tortei piedāvā Gemoss šef-konditore Diāna Ozoliņa.

Tortes pagatavošanai izmantota silikona forma AMORE un formas spiede biskvītam.

Biskvīts “Pain de gênes” (20×30 cm)

107 g marcipāns
32 g cukurs
37 g olas
53 g olu dzeltenums
63 g olu baltums
37 g milti
45 g sviests
½ citrona miziņa
½ vaniļas pāksts
q.s. sāls

  1. Puto miksera bļodā marcipānu ar 16 g cukura, olām un olu dzeltenumiem aptuveni 10 minūtes. Masai jāpalielinās dubultā un jābūt krēmīgai.
  2. Pievieno izsijātus miltus, vaniļas sēkliņas un citrona miziņu, uzmanīgi samaisa ar silikona lāpstiņu.
  3. Saputo nedaudz olu baltumus ar sāli, tad pievieno atlikušo cukuru un puto, kāmēr masa ir elastīga un krēmīga.
  4. Iemaisa ar silikona lāpstiņu olu baltuma masu mīklā pa daļām.
  5. Beigās iemaisa ar silikona lāpstiņu izkausētu sviestu.
  6. Liek mīklu uz cepāmās plātes un izlīdzina 1 cm biezumā.
  7. Cep 170 ºC 10-15 min. Atdzsesē un sasaldē.
  8. Ar sirds formas spiedi izgriež divus biskvītus. Pirms izmantošanas uzglabā saldētavā.

Aveņu “compote”

120 g aveņu biezenis La Fruitiere
16 g cukurs
16 g invertcukurs
1,5 g pektīns NH
3 g citronu sula
80 g svaigas avenes

  1. Samaisa cukuru ar pektīnu.
  2. Uzsilda biezeni ar invertcukuru līdz 40 ºC.
  3. Biezenim lēnām pievieno cukuru ar pektīnu, nepārtraukti maisot.
  4. Uzvāra un pievieno citronu sulu.
  5. Lej želeju sirds formā, kur apakšā ir biskvīts. Virsū liek svaigas avenes, tad liek otru biskvītu un sasaldē.

Maskarpones siera muss ar vaniļu

55 g maskarpones siers
38 g ūdens
78 g baltā šokolāde
2 g želatīns 200 (Bloom)
78 g putukrējums 35%
1 vaniļas pāksts

  1. Izkausē šokolādi un pievieno vaniļu.
  2. Uzsilda ūdeni līdz 30ºC un samaisa ar izmērcētu un izkausētu želatīnu.
  3. Pievieno šokolādei un sablendē.
  4. Pievieno maskarpones sieru, sablendē.
  5. Beigās iemaisa ar silikona lāpstiņu putukrējumu (viegli saputotu).
  6. Izmanto uzreiz.

Spoguļglazūra

167 g ūdens
300 g glikozes sīrups
300 g cukurs
213 g iebiezinātais piens
144 g želatīna masa 200 Bloom
300 g baltā šokolāde
3 g krāsviela

  1. Gatavo 24 h pirms lietošanas.
  2. Uzvāra ūdeni, glikozes sīrupu un cukuru līdz 103 °C.
  3. Pievieno sīrupu želatīna masai, iebiezinātam pienam, šokolādei un krāsvielai.
  4. Nedaudz pagaida, kamēr šokolāde sāk kust un tad sablendē.
  5. Uzglabā 4°С mēnesi hermētiskā traukā, pārklājot ar pārtikas plēvi glazūru vai -18°С 6 mēnešus.

Kūkas veidošana

  1. Silikona sirds formā liek maskarpones siera musu.
  2. Musā iegremdē sasaldēto aveņu “compote” un biskvītu sagatavi. Sasaldē.
  3. Uzsilda glazūru mikroviļņu krāsnī, sablendē un 35 °C siltu pārklāj sasaldētai kūkai. Dekorē pēc saviem ieskatiem.
  4. Pirms pasniegšanas kūku atlaidina ledusskapī (4 ºC) 6-8 stundas.

 

Jūs varētu interesēt arī: