LV

Vegānie cinnamon rolls ar valriekstiem un rozīnēm


Kliedējot aizspriedumus par to, kā garšo vegāna konditoreja, piedāvājam iepazīties ar talantīgā konditora Toni Rodriguez recepti no pagājušā gada semināra, kas notika Gemoss telpās. Apelsīnu brioche, mandeļu-valriekstu-rozīņu frangipane un apelsīnu glazūra – izcils konditorejas šedevrs rudens sezonu atklājot.

Recepte atbilst 30 cinnamon rolls

Mīkla:

825 g kviešu milti
20 g svaigais raugs
80 g cukurs
220 g augu tauku margarīns
2 apelsīnu miziņa
12 g sāls
430 g ūdens

Maisa miltus, raugu, cukuru, sāli, apelsīnu miziņu un ūdeni 15 minūtes. Pievieno pa daļām margarīnu un samīca viendabīgā mīklā. Mīklu liek ledusskapī uz 24 stundām.

Kanēļa pildījums:

225 g mandeļu milti
225 g augu tauku margarīns*
130 g brūnais cukurs
120 g milti
90 g ūdens
150 g rozīnes
230 g valrieksti
20 g kanēlis

Pagatavo rozīnes un valriekstus pannā, pārklājot tās ar ūdeni. Uzvāra un ļauj ūdenim pilnībā iztvaikot. Sasmalcina.

Bļodā samaisa cukuru, miltus un kanēli, pievieno margarīnu, mandeļu miltus un samaisa, lēnam pievienojot ūdeni. Izlīdzina krēmu un rozīņu un valriekstu masu uz brioche mīklas, sarullē un sagriež ruleti pa porcijām. Liek cinnamon rolls raudzētavā vai siltā vietā un ļauj uzbriest.

Cep 190 °C līdz mīkla ir zeltaini brūnā krāsā.

Apelsīnu glazūra:

900 g pūdercukurs
185 g apelsīnu sula

Samaisa cukuru un sulu bļodā līdz masa ir viendabīga. Uzsilda un glazē izceptās, karstās smalkmaizītes.

*Margarīnu var aizvietot ar sviestu, taču tad tie nebūs vegāni cinnamon rolls.