LV

Ziemas garšas kokteiļos ar Monin


Šis tumšais laiks var šķist nomācošs, taču ar dažādām metodēm to var pārvērst par ļoti omulīgu, kad izbaudīt visu to, kas siltajā sezonā ir lieks, piemēram, karstie dzērieni! Un ir tik daudz iespēju, kā palutināt garšu kārpiņas ar ko nebijušu vai tieši otrādi – nostalģisku tieši šim laikam.

Pamazām visi jau sāk noskaņoties Ziemassvētkiem, tāpēc visas šo svētku garšas jāizbauda jau laikus. Kanēlis, mandarīni, šokolāde, dzērvenes, medus un cepumi – tās ir tikai dažas no garšām, kas mūs pavada ziemas sezonā. Monin iesaka izmantot sezonalitāti un piedāvāt klientiem šīs ziemas garšas – tā viennozīmīgi būs pārliecinoša izvēle vairumam kafejnīcu apmeklētāju, pat ja šobrīd dzērienus var iegādāties tikai līdzņemšanai. Šajā laikā cilvēki tieši vēl vairāk izvēlas sevi palutināt ar ko gardu, tāpēc piedāvā šādu iespēju arī ar dzērieniem!

Monin dzērienu inovāciju vadītājs Bens Klegers atzīst: ‘’Visu gadu viņa darbs ir meklēt jaunas sastāvdaļas un kombinācijas, taču ziemā, īpaši Ziemassvētku laikā, vienmēr atgriežos pie tradīcijām.’’ Ziemassvētki ir vieni no gaidītākajiem svētkiem visā gadā un ap tiem saistītas daudz garšas, smaržas un sentimentālas atmiņas. Izmanto šo laiku tradīciju vārdā!

Monin dzērienu speciālisti iesaka izmantot šādus garšu salikumus – bumbiers ar rozmarīnu ļoti labi izcelsies izsmalcinātos kokteiļos, tāpat nevar aizmirst par pikantajām ziemas garšvielām, kas apvienotas vienā sīrupā un ko var izmantot ļoti plaši. Sākot no kafijas dzērieniem, beidzot ar karstajiem kokteiļiem. Kļavu sīrups būs lieliska izvēle tieši kafijas dzērieniem, savukārt karstajiem dzērieniem izmanto mandarīnu, ķiršu, amaretto, dzērveņu sīrupus. Spēlējies ar kafijas garšām – piedāvā ābolu pīrāga, sāļās karameles, grauzdētiem lazdu riekstiem vai pat piparkūku sīrupu. Klients nespēs atturēties no šādiem garšu salikumiem!

Karstie dzērieni var kalpot ne tikai garšu kārpiņu iepriecināšanai, bet arī imunitātes stiprināšanai, ja dzērienu papildināsi ar ingvera, dzērveņu, citronu vai medus sīrupiem, kuru ražošanā izmantotas dabīgas sastāvdaļas.

Bezalkoholiskais punšs

10 ml pikantais sīrups
10 ml cukurniedru sīrups
75 ml ābolu sula
10 ml citronu limonādes mix
100 ml karsts ūdens

Sajauc visas sastāvdaļas, uzkarsē un lej krūzē vai glāzē ar biezām sienām. Dekorē ar putukrējumu un kanēļa standziņu.

Atceries, ka iedvesmoties dažādiem kokteiļiem un dzērieniem vari Monin sociālajos tīklos – Facebook un Instagram.


 

Jūs varētu interesēt arī: