Visi jaunumi

GEMOSS Grantu konkurss – pārvērt sapni par realitāti

2023. gada 24. Aprīlis  

Domājot par motivējošu atbalstu nozarei, GEMOSS savā 30. gadu dzimšanas dienā dāvina nozares profesionāļiem iespēju piedalīties Grantu konkursā, kur 2 uzvarētāji nominācijās "Kulinārijas zvaigzne" un "Viesmīlības zvaigzne" varēs iegūt pieredzi kādā no Eiropas Michelin zvaigznes restorāniem. Piesakies 1. kārtai līdz 2023. gada 28. maijam, aizpildot pieteikuma anketu.

Esam radījuši atbalsta iniciatīvu – noskaidrot labākos nozares profesionāļus, izsludinot Grantu konkursu 10 000 eiro vērtībā. Iniciatīvas mērķis ir sniegt profesionālu atbalstu Latvijas pavāru un viesmīļu profesionālās izaugsmes veicināšanā. Līdzās finansiālam atbalstam nozīmīgs ieguvums ir ilgtermiņa sadarbība, mūsu ekspertu pieredze un atbalsts visos konkursa kārtas posmos.

Svarīgāk par kulinārijas mākslu un izsmalcinātas vides radīšanu ir to autori – kaislība un radošums, kas to atdzīvina, nelokāmā ticība savām spējām un dedzīga sirds. Tādēļ mēs aicinām nozares profesionāļus – pavārus un viesmīļus - izmantot iespēju parādīt savas prasmes un iegūt:

  • Grantu ("Kulinārijas zvaigzne" – 5000 eiro; "Viesmīlības zvaigzne" – 5000 eiro vērtībā);
  • Pieredzi un zināšanas konkursa laikā;
  • Pieredzi kādā no Eiropas Michelin zvaigznes restorāniem;
  • Nepieciešamos profesionāļu padomus un atbalstu;
  • Jomas ekspertu un sadarbības partneru kontaktus, stabilu starta pozīciju un atpazīstamību, kas būs vērtīgi turpmāk profesionālajā izaugsmē.

Piedalīties konkursā var ikviens uzņēmīgs profesionālis līdz 35 gadu vecumam, kuram ir vismaz 3 gadu pieredze kādā no Latvijas viesmīlības nozares uzņēmumiem viesmīļa vai pavāra amatā.

Konkursa gaitā tiks atlasīti 30 dalībnieki (15 viesmīļi un 15 pavāri), atbilstoši pieteikuma izvērtēšanas rezultātiem, kurus aicināsim iesniegt video interviju angļu valodā. Pēc tam 10 profesionāļus aicināsim strādāt GEMOSS Kulinārijas studijā, praktiski prezentējot žūrijai prasmes, zināšanas un iemaņas pavāra un viesmīļa disciplīnās. Visbeidzot, ekspertu žūrija izvērtēs divus labākos sniegumus, kuru autorus apbalvosim ar Grantu – pieredzes iegūšana kādā no Eiropas Michelin zvaigznes restorāniem –, tā uzsākot ilgtermiņa draudzību, kas nesīs jaunas iespējas profesionālā izaugsmē.

 

Pieteikumu iesūtīšanas termiņš ir 2023. gada 28. maijs (ieskaitot), aizpildot pieteikuma anketu.

Aicinām iepazīties ar konkursa nolikumu.

 

Jautājumu gadījumā par konkursa nolikuma nomināciju "Kulinārijas zvaigzne" lūgums sazināties, rakstot uz e-pastu – [email protected].

Jautājumu gadījumā par konkursa nolikuma nomināciju "Viesmīlības zvaigzne" lūgums sazināties, rakstot uz e-pastu – [email protected].


Līdzīgas receptes

 

Applelixir ābolu sidra etiķi: receptes organisma labsajūtai

Ābolu sidra etiķis zināms ar labvēlīgo ietekmi uz gremošanas sistēmas darbību, holesterīna un cukura līmeņa kontroli, kā arī veicina sāta sajūtu.
 

Recepte: pavasarīgi spritz kokteiļi

Kokteiļu sezonai sākoties, piedāvājam kokteiļkartēs iekļaut Apelsīnu Spritz, kura pamata sastāvdaļa ir MONIN apelsīnu Spritz sīrups. Izcils kompanjons dzirkstošo dzērienu pagatavošanai!

 

Sāļās kūkas: receptes un ieteikumi

Radi svētku sajūtu ar ikdienišķām maltītes sastāvdaļām vai iepriecini viesus, kuri atsakās no cukura un saldajiem ēdieniem.

#recepte 

Veģetārs uzturs: receptes, inovācijas un tendences

Lai grauzdētu riekstu un saldās vaniļas smarža uzbur svētku noskaņu katrās mājās, piedāvājam pagatavot gaisīgus mandeļu miltu cepumus.