Visi jaunumi

PĀRVĒRT SAPNI PAR REALITĀTI – GRANTU KONKURSA FINĀLISTI

2023. gada 19. Jūnijs  
Grantu konkursa fināls jau 27.jūnijā!

Līdz 2023.gada 28.maijam nozares profesionāļem bija iespēja pieteikt savu dalību Grantu konkursā, kur 2 uzvarētāji nominācijās "Kulinārijas zvaigzne" un "Viesmīlības zvaigzne" varēs iegūt pieredzi kādā no Eiropas Michelin zvaigznes restorāniem.

Iniciatīvas mērķis ir sniegt profesionālu atbalstu Latvijas pavāru un viesmīļu profesionālās izaugsmes veicināšanā. Līdzās finansiālam atbalstam nozīmīgs ieguvums ir ilgtermiņa sadarbība, mūsu ekspertu pieredze un atbalsts.

Saņēmām vairākus pieteikumus un pēc rūpīgas pieteikumu izvērtēšanas esam izvēlējušies 10 profesionāļus, kuri savas prasmes, zināšanas un iemaņas žūrijai prezentēs praktiski – pavāra un viesmīļa disciplīnās.

Zemāk iepazīstinām ar izvēlētajiem profesionāļiem abās nominācijās.

 

Nominācijas “Kulinārijas zvaigzne” pretendenti:

Nominācija "Kulinārijas zvaigzne" finālists Guntars Čigirovs

Guntars Čigirovs

"Kā es pats sevi raksturotu? Ambiciozs, ar vēlmi īstenot sevi un izzināt jaunu informāciju ēst gatavošanā. Jau no bērnības viss, kas saistīts ar ēdienu bija mana kaislība. Man patika eksperimentēt un pagatavot to, ko es agrāk nekad nebiju darījis. Galvenā atslēga ir pacietība un vēlme mācīties.”

"Ezītis Miglā"

 

Nominācija "Kulinārijas zvaigzne" fināliste - Valērija Čudova

Valērija Čudova

"Esmu pavāre un konditore. Kulinārija vienmēr bija mana sirdslieta jau no bērnības. Baudu dzīvi, skatos uz visu pozitīvi un vienmēr mācos. Uzskatu, ka no jaunām iespējām nav jābaidās, jo tas ir ieguldījums manā nākotnē.”

restorāns "Ferma"

 

Nominācija "Kulinārijas zvaigzne" finālists - Markuss Žamoidiks

Markuss Žamoidiks

“Izmantoju ik katru iespēju mācīties un attīstīties ne tikai darbā, bet arī ārpus tā. Man no sirds patīk piešķirt jaudu ēdieniem gan no jaunām, gan tradicionālām receptēm. Ar aktīvu iesaisti dažādos projektos, vēlos sniegt savu ieguldījumu Latvijas kulinārijas izaugsmē.”

restorāns "Meat Chef"

 

Nominācija "Kulinārijas zvaigzne" finālists - Kaspars Reveliņš

Kaspars Reveliņš

“Esmu vienkāršs cilvēks ar savām ambīcijām un skatu uz dzīvi. Uz kulināriju skatos kā dzīves stilu un cilvēka būtību, kā mākslu, kas ietver sevī miljoniem produktu, tehniku, izaicinājumu, radot ko jaunu.”

restorāns
"Grand Hotel Kempinski Riga"

 

Nominācija "Kulinārijas zvaigzne" fināliste - Sintija Konona

Sintija Konona

“Esmu radošs cilvēks, kurš atradis savu dzīvesprieku virtuvē, tā mani piepilda un iedvesmo. Esmu plānotājs un organizētājs, savas karjeras laikā izdevies izveidot vairākas virtuves, sakārtot un sastrukturizēt, tomēr domāju, ka pati galvenā sastāvdaļa gan ēdienā, gan restorānu un ēdināšanas biznesā ir mīlestība pret to, ko dari un patiesa aizrautība.”

kulinārijas entuziaste

 

Nominācija "Kulinārijas zvaigzne" finālists - Mārcis Klatenbergs

Mārcis Klatenbergs

"Pavārs ar vairāk kā 10 gadu pieredzi restorānu sfērā. Šobrīd pārcēlies uz dzīvi laukos, un uzsācis savu uzņēmējdarbību ēdināšanas nozarē. Esmu ļoti lepns par savu profesiju."

"Bergi Food"

 

Nominācijas “Viesmīlības zvaigzne” pretendenti:

 

Nominācija "Viesmīlības zvaigzne" finālists - Kārlis Blūmentāls

Kārlis Blūmentāls

“Mērķtiecīgs, neatlaidīgs un zinātkārs – šie trīs vārdi mani raksturo vislabāk. Esmu ļoti daudzpusīgs ar daudz, dažādām interesēm un vēlmi izzināt daudz jauna. Mērķtiecīgi tiecos uz saviem sapņiem un daru visu, lai tos sasniegtu, lai arī reizēm nākas ko ziedot.”

viesmīlības entuziasts

 

Nominācija "Viesmīlības zvaigzne" finālists - Jēkabs Nežborts

Jēkabs Nežborts

“Laipnība un draudzība ir mana stiprā puse, strādājot vairākus gadus apkalpošanas sfērā ir iegūta fantastiska pieredze, kuru vēlētos attīstīt augstākos mērogos. Izdarība un mācībspēks man ir ļoti palīdzējis kāpt pa karjeras kāpnēm šajā radošajā un burvīgajā biznesā.”

restorāns
"Kolonāde. Mūsu stāsti"

 

Nominācija "Viesmīlības zvaigzne" finālists - Lauris Rauza

Lauris Rauza

“Vēl pirms profesionālās darbības sākuma nezināju, ka viesmīlības nozare būs tā, kurā darbošos līdz pat šim brīdim, jo visu sāku ar interesi par virtuves pasauli un sapni kļūt kādu dienu par šefpavāru, tomēr, laikam ritot sapratu, ka vairāk interesē saskarsme ar viesiem un labākās apmeklējuma pieredzes nodrošināšana kā viesmīlim. Pēc izglītības iegūšanas sāku darbu “3 pavāru restorānā”, kur 7 gados iepazinu gandrīz visas zālē izpildāmās lomas - kā viesmīlis mācījos apkalpošanas kultūru, viesu vēlmju piepildīšanu, kā bārmenis apguvu krāsaino kokteiļu klāstu. Vīnziņa mācību un darba pieredze ikdienā palīdz ieteikt to īsto vīnu, tā teikt -  “ne saldu, ne skābu”, maltītei vislabāk piemērotu. Tagad savas dienas pavadu “Fabrikas restorānā ” un tajā, ar komandas atbalstu, ik dienas darbojamies, lai sniegtu labāko servisu un veidotu tikai tās pozitīvākās emocijas.”

"Fabrikas restorāns"

 

Nominācija "Viesmīllības zvaigzne" finālists - Kaspars Ulānovs

Kaspars Ulānovs

"Esmu pieredzējis, centīgs un apņēmīgs profesionālis ar bagātīgu vēsturi restorānu un viesmīlības nozarē. Pats sevi definēju kā centīgu komandas spēlētāju ar augstu precizitāti un atbildības sajūtu."

 

Ekspertu žūrija izvērtēs divus labākos sniegumus, kuru autorus apbalvosim ar Grantu – pieredzes iegūšana kādā no Eiropas Michelin zvaigznes restorāniem– tā uzsākot ilgtermiņa draudzību, kas nesīs jaunas iespējas profesionālā izaugsmē.

 

Vēlam radošumu un veiksmi visiem finālistiem!

 

Kā arī, aicinām citus nozares profesionāļus un ikvienu interesentu atbalstīt finālistus klātienē 27.jūnijā, GEMOSS pagalmā, Rīgā, Mūkusalas ielā 73, no plkst. 10.00.

Pasākuma norises vietu katrai no nominācijām skatīt zemāk kartē:

1 - "Kulinārijas zvaigzne" konkursa norises vieta
2 - "Viesmīlības zvaigzne" konkursa norises vieta


Līdzīgas receptes

 

Applelixir ābolu sidra etiķi: receptes organisma labsajūtai

Ābolu sidra etiķis zināms ar labvēlīgo ietekmi uz gremošanas sistēmas darbību, holesterīna un cukura līmeņa kontroli, kā arī veicina sāta sajūtu.
 

Recepte: pavasarīgi spritz kokteiļi

Kokteiļu sezonai sākoties, piedāvājam kokteiļkartēs iekļaut Apelsīnu Spritz, kura pamata sastāvdaļa ir MONIN apelsīnu Spritz sīrups. Izcils kompanjons dzirkstošo dzērienu pagatavošanai!

 

Sāļās kūkas: receptes un ieteikumi

Radi svētku sajūtu ar ikdienišķām maltītes sastāvdaļām vai iepriecini viesus, kuri atsakās no cukura un saldajiem ēdieniem.

#recepte 

Veģetārs uzturs: receptes, inovācijas un tendences

Lai grauzdētu riekstu un saldās vaniļas smarža uzbur svētku noskaņu katrās mājās, piedāvājam pagatavot gaisīgus mandeļu miltu cepumus.