Visi jaunumi

Pavasarīgā šokolādes un matcha kūka

2020. gada 10. Marts  

Jo tuvāk pavasaris, jo vairāk gribas ieviest zaļo krāsu arī desertu piedāvājumā - matcha kūka ir kā radīta šai sezonai. Gemoss šef-konditore Diāna Ozoliņa piedāvā šokolādes kūku ar svaigo matcha klātbūtni, kas apvieno izsmalcinātību ar oriģinalitāti.

Biskvīts “Joconde” ar matcha (30x40 cm)

  1. Izsijā miltus un matcha.
  2. Izkausē sviestu.
  3. Samaisa miksera bļodā mandeļu miltus un pūdercukuru. Pievieno pa vienai olai un ilgi puto masu, pildot to ar gaisa burbulīšiem (10 min).
  4. Tad divos etapos pievieno sviestu, miltus un matcha, mainot kārtas.
  5. Atsevišķi pagatavo olu baltuma masu no olu baltumiem un cukura.
  6. Pievieno 1/3 olu baltuma masas mīklai, samaisa, tad iemaisa atlikušo daļu.
  7. Liek mīklu uz cepamās plātēs, izlīdzina un cep 180 °C 8-10 min. Atdzesē.
  8. Biskvītu sagriež trīs vienādos taisnstūros. Vienu biskvīta kārtu, kas būs pamatnē, ar otiņu sasmērē ar izkausēto tumšo šokolādi (30 g), lai sīrups neiztecētu pēc tam.

Sīrups biskvītam

  • 100 g cukurs
  • 150 g ūdens
  • 2 laimu miziņa
  • 20 piparmētru lapiņas q.s.
  • piparmētru liķieris
  1. Visas sastāvdaļas, izņemot alkoholu, uzsilda, beigās pievieno alkoholu, samaisa un atdzesē.

Sviesta krēms ar matcha

  1. Samaisa kopā olu dzeltenumus, pienu, vaniļu un matcha.
  2. Silda līdz 82 °C temperatūrai.
  3. Izkāš caur sietu. Atdzēsē līdz 35 °C un saputo kopā ar mīkstu sviestu, pievienojot to pa daļām.
  4. Beigās pievieno liķieri, samaisa.

Šokolādes “ganache” krēms

  1. Uzsilda saldo krējumu ar glikozes sīrupu.
  2. Lej virsū šokolādei, ļauj nedaudz pastāvēt un šokolādei izkust.
  3. Sablendē un pārklāj ar pārtikas plēvi, lai tā noklāj masu.
  4. Atdzesē istabas temperatūrā.

Glazūra

300 g tumšā šokolāde 30 g vīnogu kauliņu eļļa

  1. Izkausē šokolādi.
  2. Pievieno eļļu un sablendē.
  3. Pārklāj kūku ar 27-30 °C siltu glazūru.

Matcha kūkas veidošana

  1. Pilda sviestu un “ganache” krēmus konditorejas maisos.
  2. Kūku var veidot metāla rāmī vai bez tā.
  3. Pamatni (kas ir pārklāta ar šokolādi) liek ar šokolādi uz leju, tad piesūcina ar sīrupu. Pagaida 3 minūtes, tad piesūcina vēl un sasmērē ar pusi no sviesta krēma un izlīdzina.
  4. Liek virsū vēl viena biskvīta kārtu un atkārto piesūcināšanu ar sīrupu un liek virsū “ganache” krēmu, izlīdzina.
  5. Liek virsū pēdējo biskvīta kārtu, atkārto piesūcināšanu ar sīrupu un liek virsū atlikušo sviesta krēmu, izlīdzina.
  6. Liek torti saldētavā uz 30 min.
  7. Pārklāj kūku ar 27-30 °C siltu glazūru.
  8. Dekorē ar matcha tējas pulveri un šokolādes dekoriem.

 

Pagatavošana


Līdzīgas receptes

 

Applelixir ābolu sidra etiķi: receptes organisma labsajūtai

Ābolu sidra etiķis zināms ar labvēlīgo ietekmi uz gremošanas sistēmas darbību, holesterīna un cukura līmeņa kontroli, kā arī veicina sāta sajūtu.
 

Recepte: pavasarīgi spritz kokteiļi

Kokteiļu sezonai sākoties, piedāvājam kokteiļkartēs iekļaut Apelsīnu Spritz, kura pamata sastāvdaļa ir MONIN apelsīnu Spritz sīrups. Izcils kompanjons dzirkstošo dzērienu pagatavošanai!

 

Sāļās kūkas: receptes un ieteikumi

Radi svētku sajūtu ar ikdienišķām maltītes sastāvdaļām vai iepriecini viesus, kuri atsakās no cukura un saldajiem ēdieniem.

#recepte 

Veģetārs uzturs: receptes, inovācijas un tendences

Lai grauzdētu riekstu un saldās vaniļas smarža uzbur svētku noskaņu katrās mājās, piedāvājam pagatavot gaisīgus mandeļu miltu cepumus.