Lai grauzdētu riekstu un saldenās vaniļas smarža uzbur svētku noskaņu katrās mājās, piedāvājam pagatavot gaisīgus mandeļu miltu cepumus. Mandeļu milti ir lieliska alternatīva tiem, kuri izvēlas bezglutēna gardumus vai arī kāro piešķirt jaunas garšas nianses konditorejas izstrādājumiem. Mandeļu milti satur daudz olbaltumvielu, šķiedrvielu un vērtīgas taukskābes. Mandeļu milti gūst arvien lielāku popularitāti dažādās diētās, un tos arvien biežāk meklē pilnvērtīga un sabalansēta uztura piekritēji. Salīdzinājumā ar kviešu miltiem, mandeļu miltos ir zems ogļhidrātu saturs - tas palīdz saglabāt vienmērīgāku enerģijas līmeni pēc maltītes. Tie, kuri tiecas izslēgt no uztura glutēnu, mandeļu miltus konditorejā novērtē jo īpaši.
MANDEĻU MILTU CEPUMI
3 olu baltumi 175 g cukura 1 tējk. vaniļas cukura 200 g mandeļu miltu 30 g Zelta Rieksts mandeles Olu baltumus bez cukura saputo biezās putās, tad pakāpeniski un vienmērīgi pieputo klāt cukuru un vaniļas cukuru – puto, līdz masa ir stingra un bieza. Tad iemaisa mandeļu miltus. Mīklas masu liek konditorejas maisā ar gludu uzgali un uz pannā izklāta pergamenta papīra spiež nelielas piciņas. Katras piciņas vidū iespiež mandeli. Cep 120 °C temperatūrā 15-20 minūtes. Atkarībā no krāsns jaudas, turpina cepšanu ilgāk - cepumi ir gatavi tad, kad tie viegli atdalāmi no cepamā papīra. Rēķinies, ka cepšanas laikā cepumu piciņas nedaudz uzbriedīs.
Applelixir ābolu sidra etiķi: receptes organisma labsajūtai
Ābolu sidra etiķis zināms ar labvēlīgo ietekmi uz gremošanas sistēmas darbību, holesterīna un cukura līmeņa kontroli, kā arī veicina sāta sajūtu. Turklāt, ja tam piešķir patīkamas un atsvaidzinošas garšas ar antioksidantiem bagātiem superproduktiem, rezultāts ir īsts labsajūtas eliksīrs.