
Tuvojoties februāra mīlestības svētkiem, kopā ar šefpavāri Inu Poliščenko esam apkopojuši iedvesmojošas idejas konditorejas meistardarbu radīšanai - gan vienkārši pagatavojami deserti vitrīnām un servēšanai, gan dekorēšanas metodes izsmalcinātām kūkām Valendtīndienas tematikā. Laiks gatavot no sirds!
Maskarpones musa kūciņas
siers Mascarpone, 55 g
ūdens, 38 g
baltā šokolāde Belcolade 31%, 78 g
želatīns BIO, 2 g
putukrējums 35%, 78 g
Izkausē šokolādi un pievieno tai no pāksts atdalītas vaniļas sēkliņas. Uzsilda ūdeni līdz 30 ºC un samaisa ar atdzīvinātu (ūdenī istabas temperatūrā) želatīnu. Pievieno želatīnu šokolādei un sablendē viendabīgā masā. Pievieno maskarpones sieru un atkal sablendē. Visbeidzot ar silikona lāpstiņu iemaisa viegli saputotu putukrējumu.
Masu lej silikona formās CUPIDO vai HEART un saldē līdz -18 grādiem. Kad sasalušas, izņem no formām, vēlreiz liek saldētavā, lai pirms dekorēšanas tās būtu pareizajā temperatūrā. Izvēlēto aerosola krāsas baloniņu kārtīgi sakrata, izsmidzina vienmērīgi ~20 cm attālumā no musa kūkas, kas tikko izņemtas no saldētavas. Pirms pasniegšanas kūku atlaidina ledusskapī (4 ºC) 6-8 stundas.
Masu lej silikona formās CUPIDO vai HEART un saldē līdz -18 grādiem. Kad sasalušas, izņem no formām, vēlreiz liek saldētavā, lai pirms dekorēšanas tās būtu pareizajā temperatūrā. Izvēlēto aerosola krāsas baloniņu kārtīgi sakrata, izsmidzina vienmērīgi ~20 cm attālumā no musa kūkas, kas tikko izņemtas no saldētavas. Pirms pasniegšanas kūku atlaidina ledusskapī (4 ºC) 6-8 stundas.
Dekorē pēc ieskatiem - ar šokolādes vai vafeļu kraukšķiem, cukura pērlītēm vai zelta pulveri.
Dekorēšanas alternatīvas
MIRROR GLAZE spoguļglazūru izmanto gan musa kūku, gan kēksu glazēšanai. Glazūru sagatavo darbam, uzsildot masu līdz darba temperatūrai (norādīta uz iepakojuma). Svarīga ir temperatūru atšķirība - siltu masu lej uz sasaldētas kūkas pie -18 grādiem un uzglabā ledusskapī. Līdzīgi lieto arī THE ONE GLAZE spoguļglazūras pulveri, kruu gatavo mikroviļņu krāsnī vai uz plīts, blendējot ar ūdeni.
Želejveida PĀRTIKAS KRĀSVIELAS var pievienot dažādām kūkas masas daļām - glazūrai, mīklai, krēmam vai musam. Piemēram, pievienojot marcipāna masai, var radīt krāsainus marcipāna desertu pildījumus - gatavot dažādas figūriņas - lācīšus, sirdis un tml.

Glazējot konditoreju ŠOKOLĀDĒ, jāņem vērā šokolādes temperēšanas principi. VIsvieglāk temperēšanu veikt speciālā temperēšanas iekārtā, kas ir teju katra konditora virtuves inventāra sastāvdaļa, jo atvieglo precīzo temperatūras darba procesu. Šokolādes temperēšanas procesā šokolāde top spīdīga, stingra un neveido balto "sarmu", tāpēc no temperētas šokolādes var gatavot glazūras, pralinē un oriģinālas formas šokolādes tāfelītes.
Šokolādes fondju
Šokolādi kausē, lej fondju iekārtā un uztur temperatūru, trauku sildot zem liesmas. Ja vēlas, lai šokolāde ir elastīgāka un mirdzošāka, pievieno izkausētu kakao sviestu. Uz 1 kg šokolādes pievieno aptuveni 50 g sviesta.

Uz fondju iesmiņiem kārto svaigus augļus vai ogas, zefīrus. Ziemas sezonā labi iederēsies arī žāvētie augļi, piemēram, plūmes, aprikozes, mango gabaliņi, vai ananasu riņķīši. Uz šīvja, līdzās var kārtot un šokolādē glazēt arī pašu gatavotus cepumus no Cake&Bake sēklu maizes vai cepumu maisījumiem.
Aveņu - upeņu sorberts
La Fruitière aveņu biezenis, 225 g
La Fruitière upeņu biezenis, 225 g
cukurs, 60 g (var aizstāt ar agaves sīrupu vai stēviju)
glikozes sīrups, 15 g
Visas sastāvdaļas samaisa, viegli uzsilda, līdz cukurs karamelizējies. Atdzesē un lej blendera traukā, tad saldē saldētavā. Kad sasalis, sablendē līdz krēmīgai masai. Bauda ar šokolādes mērci (var pārliet ar fondju kā mērci). Ja ir pieejama, ērti var pagatavot saldējuma mašīnā
Čia pudiņš ar MONIN ogu biezeni
Čia pudiņš ar MONIN ogu biezeni
Zelta Rieksts čia sēklas, 100 g
MONIN biezenis, pēc izvēles, 80 g
kokosriekstu piens, 250 g
Izvēlies aveņu, ķiršu, zemeņu, rabarberu vai meža ogu biezeni. Vari tos sajaukt, radot patīkamāko garšu un krāsu kombināciju. Visas sastāvdaļas liec bļodā, samaisa, kārto trauciņos. Dekorē ar grauzdētu mandeļu šķēlītēm, medū grauzdētiem pekanriekstiem un svaigām ogām.
.
Līdzīgas receptes

Applelixir ābolu sidra etiķi: receptes organisma labsajūtai
Ābolu sidra etiķis zināms ar labvēlīgo ietekmi uz gremošanas sistēmas darbību, holesterīna un cukura līmeņa kontroli, kā arī veicina sāta sajūtu. Turklāt, ja tam piešķir patīkamas un atsvaidzinošas garšas ar antioksidantiem bagātiem superproduktiem, rezultāts ir īsts labsajūtas eliksīrs.