Gemoss šefpavāre Ina Poliščenko darba gaitā ir eksperimentējusi ar dažādām izejvielām un tehnikām vegānisku kūku radīšanā. Ina ir izveidojusi savu augu valsts izejvielu recepšu kartotēku un gatava prezentēt nozares profesionāļiem un kaislīgiem konditoriem izstrādātās un noslīpētās metodes gan ceptu, gan raw kūku un cepumu gatavošanā.
Meistarklases mērķis ir parādīt, kā ērti iekļaut vegāniskās izejvielas konditora ikdienas darbā un dalīties ar idejām un tehnikām viegli pagatavojamu, veselīgu, gardu un sātīgu kūku sastāvdaļu izstrādē, lai sniegtu iespēju profesionāļiem adaptēt idejas savu unikālo vegānisko recepšu radīšanā.
Demonstrējot krāsu, tekstūru un garšu daudzveidību, tiks gatavotas 4 dažādu veidu kūkas un divi cepumu maisījumi, ko var izmantot arī kā kūku pamatnes. Meistarklase notiks kā pilna kūku gatavošanas procesa paraugdemonstrējums ar degustāciju. Dalībnieki ir aicināti uzdot jautājumus, kā arī var tikt aicināti piedalīties kādā no gatavošanas posmiem.
PROGRAMMA
Meistarklases mērķis ir parādīt, kā ērti iekļaut vegāniskās izejvielas konditora ikdienas darbā un dalīties ar idejām un tehnikām viegli pagatavojamu, veselīgu, gardu un sātīgu kūku sastāvdaļu izstrādē, lai sniegtu iespēju profesionāļiem adaptēt idejas savu unikālo vegānisko recepšu radīšanā.
Demonstrējot krāsu, tekstūru un garšu daudzveidību, tiks gatavotas 4 dažādu veidu kūkas un divi cepumu maisījumi, ko var izmantot arī kā kūku pamatnes. Meistarklase notiks kā pilna kūku gatavošanas procesa paraugdemonstrējums ar degustāciju. Dalībnieki ir aicināti uzdot jautājumus, kā arī var tikt aicināti piedalīties kādā no gatavošanas posmiem.
PROGRAMMA
Upeņu-ķiršu siera kūka ar Indijas riekstiem
Turku zirņu-šokolādes biskvīts ar aveņu krēmu
Laima-citrona kūka ar žāvētu aprikožu gabaliņiem
Mandeļu biskvīts ar šokolādes ganašu
Cepumu maisījums / kūkas pamatne ar banāniem
Cepumu maisījums / kūkas pamatne ar ceļteku sēklu sēnalu pulveri
Dalības maksa: 35 eiro
Meistarklases ilgums: ~ 3 stundas
Aicinām rezervēt vietu, aizpildot pieteikuma anketu: bit.ly/VEGANISKAKONDITOREJA
(Pēc pieteikuma saņemšanas katram dalībniekam kopā ar apstiprinājumu tiks nosūtīts priekšampaksas rēķins, kuru aicinām apmaksāt laikus, lai garantētu vietu meistarklasē.)
Uz tikšanos meistarklasē “Vegāniskā konditoreja – garšu, krāsu un tekstūru spēle” ceturtdien, 2022. gada 24. novembrī plkst. 12.00 GEMOSS Semināru zālē, Mūkusalas ielā 73.
Līdzīgas receptes
Applelixir ābolu sidra etiķi: receptes organisma labsajūtai
Ābolu sidra etiķis zināms ar labvēlīgo ietekmi uz gremošanas sistēmas darbību, holesterīna un cukura līmeņa kontroli, kā arī veicina sāta sajūtu.
Recepte: pavasarīgi spritz kokteiļi
Kokteiļu sezonai sākoties, piedāvājam kokteiļkartēs iekļaut Apelsīnu Spritz, kura pamata sastāvdaļa ir MONIN apelsīnu Spritz sīrups. Izcils kompanjons dzirkstošo dzērienu pagatavošanai!
Sāļās kūkas: receptes un ieteikumi
Radi svētku sajūtu ar ikdienišķām maltītes sastāvdaļām vai iepriecini viesus, kuri atsakās no cukura un saldajiem ēdieniem.