Visā pasaulē ir vērojams augu izcelsmes pārtikas pieprasījuma pieaugums - arvien vairāk cilvēku meklē veselīgāku, ilgtspējīgāku un ētiskāku pārtiku. Tas izraisījis augu izcelsmes gaļas alternatīvu, piemēram, zirņu pārslu, sojas, augu proteīna un sēņu patēriņa pieaugumu, kā arī aug interese par augu izcelsmes piena produktu alternatīvām. Turklāt pastiprināta uzmanība tiek pievērsta nepārstrādātiem un pilngraudu pārtikas produktiem un tradicionālajai augu valsts diētai, piemēram, dārzeņiem, augļiem un pākšaugiem.
Šo tendenci nosaka pieaugošā izpratne par augu izcelsmes uztura priekšrocībām vides un cilvēka organisma veselībai, kā arī pasaules vajadzība pēc ilgtspējīgākas pārtikas aprites sistēmas. Tādēļ GEMOSS tiecas iekļaut plauktos aizvien vairāk dabas izcelsmes izejvielas un kontrolētas ražošanas produktus, papildus piedāvājot klientiem vairāk vietējās izcelsmes un vietējo ražotāju preces.
Šajā recepšu kartotēkā atradīsi prasmīgas kulinārijas un konditorejas receptes pilnvērtīgām piesātinātas garšas maltītēm, kas pamatā veidots no dabas veltēm - graudaugiem, pākšaugiem, riekstiem un dārzeņiem.
Visas sastāvdaļas, izņemot čia seklas un zaļumus, liek blenderi un sablendē līdz krēmīgai masai, liek traukā, uzkaisa čia sēklas, pasniedz ar svaigiem dārzeņiem, grauzdētu maizi, dārzeņu čipsiem.
Visas sastāvdaļas liek blenderī un sablendē viendabīgā masā. Bauda ar svaigu dārzeņu standziņām vai ziež uz maizes sviesta vietā. Mēs baudām ar Tarralini itāļu uzkodām, EAT REAL kvinojas čipsiem un citām sāļajām uzkodām.
Sagriež visus dārzeņus, sakapā mandeles, novāra un atdzesē grūbas, iemaisa ar zaļumiem un vīnogu kauliņu eļļu. Kārto visas sastāvdaļas bļodā, pāri lej vīnogu kauliņu eļļu un garšvielas pēc izvēles.
Turku zirņus izmērcē un vāra vai izmanto konservētus. Saldo kartupeli mizo, sagriež kubiņos, sīpolu sasmalcina, Briseles kāpostiem noņem virsējāslapiņas, griež uz pusēm un viegli blanšē. Uzkarsētā taukvielā apcep sīpolu, pievieno saldo kartupeli, apcep, pievieno kokosriekstu pienu, turku zirņus, Briseles kāpostus un vēl pasautē. Pievieno sāli. Pasniedz ar smalcinātiem pētersīļiem vai citiem zaļumiem.
vārītas mung pupiņas, 200 g tomāti gabaliņos savā sulā, 200 g kokosriekstu krēms, 300 g sīpols, 5 g rīvēta ingvera sakne, 5 g karijs, 10 g kumīns, 5 g kajēnas pipari, 2 g koriandrs, 5 g laima sula, 5 g sakapāta ķiploka daiviņa, 1 gab. sāls, pēc garšas eļļa cepšanai
Mung pupiņas ieteicams izmērcēt ūdenī, tad vārīšanas laiks būs īsāks. Bez mērcēšanas jāvāra ~ 1 h, ar mērcēšanu ~ 40 minūtes. Sīpolu un ķiploku apcep zeltainus, pievieno tomātus savā sulā, pasautē, pievieno pupas, kokosriekstu krēmu, garšvielas, ingveru, laima sulu. Vēl nedaudz pasautē, līdz veidojas krēmveida konsistence. Pasniedz ar rīvētu sieru, grauzdētiem riekstiem un zaļumiem pēc izvēles.
GEMO SPICE kajēnas pipari, kūpināta paprika, sāls un pipari pēc garšas
Sīpolu, ķiploku un papriku smalcina un apcep olīveļļā, pievieno novārītās pupiņas un rīsus, tomātus savā sulā, buljonu un garšvielas. Visu turpina vārīt vēl vismaz 15 minūtes. Pasniedz ar svaigiem zaļumiem.
Grūbas izmērcē un vāra līdz gatavībai. Lej caur sietu un noskalo. Sasmalcina sīpolu un ķiploku, apcep olīveļļā, pievieno sakapātu puravu, turpina cept ~ 5 min. Sakapā zaļumus, aplej ar buljonu, pievieno apceptos garšaugus, pupiņas un lej visu blenderī. Sablendē krēmīgā masā, lej bļodiņās, pievieno sāli, piparus, grūbas (ja vēlas, pirms pasniegšanas var apcept eļļā), svaigus puravus un pasniedz.
Visas sastāvdaļas (izņemot miltus un cepamo pulveri) samaisa un liek blenderī, sablendē līdz viendabīgai masai. Tad iemaisa miltus, ko pirms tam samaisa ar cepamo pulveri. Masu liek ietaukotā formā, cep 180 grādu temperatūrā 25-35 minūtes. Var izmantot kā pamatni konditorejā bez terminskās apstrādes. Var cept kā kēksus vai griezt kārtās un veidot kārtas daudzveidīgās kūkas receptēs.
rieksti, grauzdēti uz sausas pannas 15 g Svaigi mango gabaliņi 15 g
La Frutiere mango biezenis – 60 g
Čia sēklas samaisa ar kokosriekstu pienu, agaves sīrupu, ābolu sulu, citrona sulu un kokosriekstu skaidiņām un riekstiem. Liek traukā un ļauj uzbriest. Pa virsu lej mango biezeni un sagrieztus mango gabaliņus. Dekorē ar kokosriekstu skaidiņām un svaigu piparmētru. Čia pudiņš ar mango
Visas sastāvdaļas sablendē un iepiež kūkas formas pamatnē. Liek ledusskapī
Pildījums
mērcēti Indijas riksti 430 g
žāvēti aprikožu gabaliņi 40 g
kausēta kokosriekstu eļļa 70 g
citronu sula 50 g
laima sula 50 g
agaves sīrups 100 g
kokosriekstu skaidiņas 90 g
kokosriekstu piens 70 g citronu mizas rīvējums 20 g
Visas sastāvdaļas, izņemot aprikožu gabaliņus, sablendē. Aprikozes iemaisa masā un lej pāri kūkas pamatnei. Virspusi dekorē ar citrona vai laima mizas rīvējumu.
Samaisa sausās sastāvdaļas, pievieno ūdeni, visu sajauc, masu nedaudz uzbriedina,veido formu, izmantojot konditorejas riņķi, cep 160 grādu temperatūrā 10-12 minūtes.
Applelixir ābolu sidra etiķi: receptes organisma labsajūtai
Ābolu sidra etiķis zināms ar labvēlīgo ietekmi uz gremošanas sistēmas darbību, holesterīna un cukura līmeņa kontroli, kā arī veicina sāta sajūtu. Turklāt, ja tam piešķir patīkamas un atsvaidzinošas garšas ar antioksidantiem bagātiem superproduktiem, rezultāts ir īsts labsajūtas eliksīrs.